Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡ. ΠΕΠΟΝΗ Εισαγγελική εντολή στο ΣΔΟΕ να ελεγχθεί η «λίστα Λαγκάρντ»

Εισαγγελική εντολή στο ΣΔΟΕ να ελεγχθεί η «λίστα Λαγκάρντ»
Να αξιοποιηθεί πλήρως η «λίστα Λαγκάρντ» με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία ζητά με παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ, ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.
Με την εισαγγελική εντολή ζητείται συγκεκριμένα από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή, η νομιμοποίηση εσόδων από
παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα.
Κατά τον οικονομικό εισαγγελέα η επίμαχη λίστα δεν είναι υποκλαπέν υλικό, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Η επίμαχη λίστα αφορά τα ονόματα 1.991 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και παραδόθηκε το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στον ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στον Αρειο Πάγο η λίστα με τα 36 ονόματα
Εξάλλου, με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» παρέδωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή την αναφορά του για το περιεχόμενο και την πορεία της λίστας με τα 36 ονόματα για τα οποία διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ.
Στην επίμαχη αναφορά περιλαμβάνονται κατ' αρχάς τα ονόματα των πολιτικών και άλλων προσώπων για τους οποίους διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, αναφέρεται το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις καθώς και οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.
Ο κ. Παντελής θα μελετήσει την αναφορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ακολουθήσει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου