Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γιατί Έλληνες εκπαιδευτικοί αρνούνται, σε καιρό κρίσης, διορισμό!

Κάλεσμα, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., στους εκπαιδευτικούς του Νομού μας να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της 18ης Οκτωβρίου 2012 απηύθυνε, σήμερα από τα Τρίκαλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Παπαχρήστος. «Καλούμε τους συναδέλφους να πουν “όχι” στην μείωση των μισθών, την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, την αύξηση των ορίων ηλικίας», τόνισε, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου (1 μ.μ., ξενοδοχείον “Πανελλήνιον”).

Όσον αφορά τα εκπαιδευτικά ζητήματα, σημείωσε: «Είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο μισθολογικής
καθήλωσης μέσω της ψευδεπίγραφης αξιολόγησης. Είμαστε αντίθετοι στις προαγωγές με ποσοστώσεις, αλλά και στον επιθεωρητισμό. Επιπροσθέτως, καλούμε όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία ν’ αντιδράσουν στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να έχουμε εκπαίδευση χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς πετρέλαιο στα σχολεία. Δεν μπορούμε να έχουμε εκπαίδευση τριτοκοσμικού τύπου».
Ακολούθως, ο κ. Παπαχρήστος μνημόνευσε ορισμένα «ενδεικτικά παραδείγματα», που αποτυπώνουν ανάγλυφα την κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει ο Έλληνας εκπαιδευτικός: «Ένας συνάδελφος, ο οποίος διορίζεται στη νησιωτική Ελλάδα ή τον Έβρο, αμείβεται με 629 ευρώ όταν, κατ’ ελάχιστον, πληρώνει 300 ευρώ ενοίκιο. Είναι προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει. Από τους 185 καθηγητές Δ.Ε., οι 40 αρνήθηκαν διορισμό διότι, απλούστατα, δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν. Πολλοί αναπληρωτές, συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δηλαδή, αναγκάζονται να παραιτηθούν για τον ίδιο λόγο. Ενώ, εξαιτίας των μειωμένων αποσπάσεων, πάρα πολλοί μόνιμοι υπάλληλοι αναγκάσθηκαν να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών διότι, πολύ απλά, δεν μπορούσαν να βρεθούν μακριά από τις οικίες τους λόγω σοβαρών προβλημάτων. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η Εκπαίδευση δεν “βαδίζει” στον σωστό δρόμο. Γι’ αυτό και καλούμε το Υπουργείο, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναθεωρήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου