Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

"Κολλάνε" τα πράσινα σχολεία

"Κολλάνε" τα πράσινα σχολείαΜε άκρως αργούς ρυθμούς προχωρά η βιοκλιματική αναβάθμιση των σχολείων όλης της χώρας που έχει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, που προωθείται στη χώρα.
Από τον οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αναφέρουν ότι στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 20 σχολεία αν και στο πρόγραμμα είχα δηλώσει συμμετοχή 94 σχολικά συγκροτήματα στους
περισσότερους δήμους. Το σχέδιο προβλέπει στα πράσινα σχολεία να τοποθετούνται φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ενέργειας και συστήματα βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.
Αλλά και στα 20 σχολεία που λειτουργεί το πρόγραμμα, σε πολλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, τα παιδιά κάνουν μάθημα σε παλιές αίθουσες και σε ορισμένα τα φωτοβολταϊκά δεν έχουν ακόμα συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Πράσινα σχολεία είχαν ανακοινωθεί στην Τρίπολη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στη Κατερίνη, στη Λαμία, στο Βόλο και στην Αττική και τα περισσότερα μόνο πράσινα δεν είναι. Η εξοικονόμηση ενέργειας παραμένει στα χαρτιά, οι δήμοι δεν έχουν οφέλη από την παραγωγή ενέργειας στα φωτοβολταϊκά και το κόστος κατασκευής των σχολείων παραμένει υψηλό χωρίς να υπάρχει το ανάλογο κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου