Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γιώργος Καλαντζής ως εκπρόσωπος της Βουλής στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαθμολομαίου στις Σέρρες

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης ξεκίνησε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Σέρρες. 
Πρώτος σταθμός του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν το Βαμβακόφυτο όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους. 
Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και τον δήμαρχο Σιντικής κ. Καρύδα,  έφτασε στο Βαμβακόφυτο στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου, όπου στην πλατεία του χωριού τον υποδέχτηκαν η πολιτική ηγεσία του τόπου και πλήθος κατοίκων, ενώ παιδιά και γυναίκες με παραδοσιακές στολές τoν έραναν με λουλούδια. Στην σύντομη προσφώνηση του αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που περνά η χώρα μας και τόνισε πως με τη βοήθεια του Θεού οι Έλληνες θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες. «Ο Έλληνας διακρίνεται για την πίστη και τις παραδόσεις για τα ωραία ήθη και έθιμά του, για αυτό ακριβώς θέλω να σας συγχαρώ για την εμμονή σας εις τα πάτρια. Αυτός είναι ο δρόμος που χάραξαν οι πατέρες μας, οι πρόγονοι μας και αυτόν πρέπει να ακολουθήσουμε, χωρίς να επηρεαζόμαστε από ξενόφερτα ήθη και έθιμα» επεσήμανε ο κ. Βαρθολομαίος.
Τον Πατριάρχη στο Βαμβάκοφυτο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ.Γιώργος Καλαντζής ως εκπρόσωπος της Βουλής,  οι βουλευτές Ψυχάρης,  Φωτεινή Αραμπατζή, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης, ο πρώην βουλευτής Ευγένιος Χαϊτίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης  Παναγιώτης Ψωμιάδης και πλήθος πιστών.
 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου χοροστατούντος του  Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίοου, ο οποίος την Κυριακή 21 Οκτωβρίου  τέλεσε και τα εγκαίνια του Καθολικού.
Ο Βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων παρέστη στις εκδηλώσεις υποδοχής του Πατριάρχη στο Βαμβακόφυτο αλλά και στο Ακριτοχώρι το περασμένο Σάββατο ενώ την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην επίσκεψή του στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου