Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ «Η αύξηση του ΦΠΑ τιμώρησε τους νομοταγείς»

«Η αύξηση του ΦΠΑ τιμώρησε τους νομοταγείς»
Παναγιώτης Τραϊφόρος, διευθύνων σύμβουλος της Food Plus
«Το κλείσιμο του καταστήματος Pizza Hut στη Ρόδο καθώς και ορισμένων άλλων κρίθηκε αναγκαίο γιατί δεν πληρούσαν τα αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια», αναφέρει στην «ΗτΣ» ο διευθύνων σύμβουλος της Food Plus, Παναγιώτης Τραϊφόρος, σχολιάζοντας τους λόγους που υπαγόρευσαν την παραπάνω κίνηση και τονίζει πως στόχος είναι να παραμείνουν ως έχουν τα υφιστάμενα σημεία πώλησης της αμερικάνικης αλυσίδας εστίασης στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν νέα.
Συνέντευξη στον Γιώργο Μανέττα
Πρόθεση της εταιρείας σύμφωνα με τον κ. Π. Τραϊφόρο είναι να διατηρήσει σταθερή την πολιτική
των δυναμικών προσφορών που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο αλλά και την προσπάθεια απορρόφησης του κόστους των πρώτων υλών, οι οποίες βρίσκονται σε ανοδική πορεία, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι τελικές τιμές των προϊόντων της.
Σημειώνει ακόμη ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λανσάρει νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, όπως πρόσφατα έκανε με το νέο πρωτοπόρο προϊόν πίτσας (STAR) που είναι αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας και της συνεργασίας μας με την Kraft (προμηθευτής τυριού Philadelphia).
Υπογραμμίζει επίσης ότι στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχει μόνιμα προγράμματα προσφορών για εθελοντές και μέλη οργανώσεων εγνωσμένη κοινωνικής δράσης καθώς και ειδικές εκπτώσεις προς τους ανέργους του ΟΑΕΔ.
Τέλος, ο επικεφαλής της Food Plus κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση λέγοντας ότι η αύξησή του στο 23% τιμώρησε τις εταιρείες που είναι τυπικές με την τήρηση της νομοθεσίας, της έκδοσης αποδείξεων και της ασφάλισης του προσωπικού τους και υποστηρίζει ότι η δραστική μείωση του θα δώσει «ανάσα» στις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες ταλανίζονται από τη κατακόρυφη κάμψη της κατανάλωση που αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 30%.
Πρόσφατα κλείσατε το κατάστημα της Pizza Hut στη Ρόδο. Έπεται και συνέχεια;
Η εταιρεία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου των καταστημάτων της προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της Ρόδου.
Το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος καθώς και ορισμένων άλλων κρίθηκε αναγκαίο γιατί δεν πληρούσαν τα αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια και θα έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός και επικαιροποίηση των καταστημάτων μας.
Τι άλλο περιλαμβάνει το σχέδιο της Food Plus για την αντιμετώπιση της κρίσης;
Κατανοώντας την οικονομική κατάσταση των πελατών μας λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που διέρχεται η χώρα μας προέβη σε σαρωτική μείωση του τιμοκαταλόγου της τον Μάρτιο του 2012 και ενώ είχε προηγηθεί η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% από το Σεπτέμβρη του 2011.
Επίσης συνεχίζουμε να έχουμε δυνατές προσφορές στην Pizza Hut όπως στα 2,20 ευρώ η δεύτερη πίτσα στο take away ή το πρόγραμμα «φάε όση πίτσα θες» με 11,90 ευρώ και διάφορες άλλες.
Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο να μην μετακυλίσουμε την αύξηση του κόστους των εξαιρετικής ποιότητας πρώτων υλών μας (π.χ. φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο Αγγελάκης στο KFC, μοτσαρέλα Arla, αλεύρι Μύλοι Λούλη ή Σαραντόπουλου) στον καταναλωτή.
Ακόμη, η εταιρεία μας θέλοντας να τονίσει και τον κοινωνικό της χαρακτήρα έχει μόνιμα προγράμματα προσφορών για εθελοντές και μέλη οργανώσεων εγνωσμένη κοινωνικής δράσης καθώς και ειδικές εκπτώσεις προς τους ανέργους του ΟΑΕΔ. Πρόσφατα, λανσάραμε ένα νέο πρωτοπόρο προϊόν πίτσας (STAR) που είναι αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας και της συνεργασίας μας με την Kraft (προμηθευτής τυριού Philadelphia) καθότι συνεχίζουμε να επιλέγουμε μόνο εξαιρετικής ποιότητας και πιστοποιημένους προμηθευτές.
Πώς εξελίσσονται οι πωλήσεις της εταιρείας σας με δεδομένη την αρνητική συγκυρία; Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για το σύνολο του τρέχοντος έτους;
Η εταιρεία μας δεν θα μπορούσε να μην έχει θιγεί αναλογικά από τη μείωση της κατανάλωσης που παρατηρείται στον κλάδο της εστίασης.
Παρ' όλα αυτά, ευελπιστούμε στη σταθεροποίηση των μεγεθών και της πορείας της αγοράς ευρύτερα για το υπόλοιπο του έτους, με βάση και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει τόσο ο κλάδος γενικότερα όσο και η Food Plus ειδικότερα.
Στόχος και προτεραιότητα της εταιρείας μας, είναι να διατηρήσει τα υπάρχοντα καταστήματα και να δημιουργήσει νέα.
Παράλληλα, η ποιότητα παραμένει κορυφαία και είναι αδιαπραγμάτευτη καθώς και η εξυπηρέτηση του πελάτη μας.
Μπορεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% σήμερα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, όπως ζητά και ο ΣΕΠΟΑ να αναστρέψει την πτωτική πορεία της κατανάλωσης;
Γενικά, ο κλάδος εστίασης έχει υποστεί μια μείωση άνω του 30% για την οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει τα τελευταία δυο χρόνια η χώρα μας καθώς και η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Σίγουρα, η μείωση του ΦΠΑ θα δώσει μια ανάσα στον κλάδο μας γιατί πιστεύουμε ότι η προηγούμενη αύξηση τιμώρησε τις αλυσίδες εστίασης όπως και τη δική μας που είναι εξαιρετικά τυπική με την τήρηση της νομοθεσίας - έκδοση αποδείξεων και ασφάλιση προσωπικού της. Δυστυχώς φαίνεται εκ των πραγμάτων να ευνοήθηκαν και ευνοούνται αυτοί που μετέρχονται άλλους τρόπους και μεθόδους.
Τι είπε για...
Νέες συνθήκες
Οπλα η ποιότητα και οι προσιτές τιμές
Πώς βλέπουν συνολικά την παρουσία τους η Pizza Hut και η KFC στην Ελλάδα;
Για όλους μας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που ζούμε αδιαπραγμάτευτα παραμένουν η ποιότητά μας, όπως φαίνεται από τους επιλεγμένους προμηθευτές των πρώτων υλών που η πλειονότητά τους δραστηριοποιείται στην ελληνική επικράτεια, καθώς και η εξυπηρέτηση του πελάτη μας. Με αυτά τα όπλα καθώς και τις προσιτές τιμές μας πιστεύουμε ότι τα σήματά μας θα παραμείνουν για πολλά χρόνια στον ελλαδικό χώρο. Υπενθυμίζω ότι η Food Plus συστήθηκε το 1989 έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της το σήμα Pizza Hut και το 1997 ενέταξε και το σήμα KFC. Δραστηριοποιείται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, διαθέτοντας 22 καταστήματα Pizza Hut και 8 καταστήματα KFC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου