Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μείωση δρομολογίων προτείνουν οι εταιρείες – Βλάβη ο Θεόφιλος

Μείωση δρομολογίων προτείνουν οι εταιρείες – Βλάβη ο Θεόφιλος
Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στο τέλος του μηνός, τόσο πιο επίκαιρο θέμα γίνεται αυτό, των νέων δρομολογίων στη γραμμή της Θάσου, τόσο για τη χειμερινή περίοδο που υπάρχει μπροστά μας, όσο και για την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι του 2013.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο ναυτιλιακές εταιρίες της Καβάλας, κατέθεσαν ήδη σχετικές προτάσεις στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας. Οι προτάσεις αυτές προβλέπουν μικρή αλλά αισθητή μείωση των δρομολογίων, ειδικά την άνοιξη του 2013 κι όλη τη χειμερινή περίοδο του 2012 – 13.
Για τη γραμμή του Πρίνου κι οι δύο εταιρίες φέρονται να προτείνουν και να ζητούν δύο δρομολόγια τη
μέρα από την Καβάλα και αντίστοιχα δύο δρομολόγια από τον Πρίνο.
Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, όλα θα κριθούν στο συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, το οποίο εκτός απροόπτου θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα νέα, οι εταιρία κρατούν μία στάση ιδιαίτερα προσεκτική. Πρόθεσή τους πάντως είναι να περιορίσουν όσο γίνεται τα δρομολόγιά και στην Κεραμωτή, όπου αυτά είναι περισσότερα, αλλά και στη γραμμή του Πρίνου.
Από την άλλη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το πλοίο «Θεόφιλος» υπέστη πρόσφατα σοβαρή βλάβη. Δεν ήρθε στην Καβάλα την Κυριακή, και δεν φαίνεται ότι η βλάβη θα διορθωθεί σύντομα.
Προγραμματίζεται λοιπόν να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας, το φορτηγό πλοίο «Μύκονος», που θα παραλάβει από το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας με προορισμό τη Μυτιλήνη, τα φορτηγά που ήδη αναμένουν. Το «Μύκονος» αναμένεται στο λιμάνι της Καβάλας κι αύριο Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή.
Όσο για τους επιβάτες αυτοί θα εξυπηρετηθούν την Παρασκευή το βράδυ με το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου «Γιουρόπιαν Εξπρές».
Στο μεταξύ δεν έγινε στη Λήμνο χθες δίκη με κατηγορούμενο το δήμαρχο του νησιού και μηνύτρια τη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου. Η ΝΕΛ είχε καταθέσει μήνυση κατά του δημάρχου Λήμνου για τις δηλώσεις που είχε κάνει και τους χαρακτηρισμούς «ως πλοίο ακατάλληλο» του γνωστού μας «Aqua Maria».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου