Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ


aythaireta4321

Την δυνατότητα τακτοποίησης για αυθαίρετα με παραβάσεις που δεν ισχύουν με τον νέο πολεοδομικό κανονισμό με πρόστιμο 500 ευρώ, προβλέπετε σε ρύθμιση που επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του υπουργείου για αλλαγές στην πολεοδομική νομοθεσία, αιχμή των οποίων θα αποτελέσει η προαναγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, που σύμφωνα με την ηγεσία
του υπουργείου θα είναι έτοιμη έως τις 31 Ιανουαρίου 2013.
Η ρύθμιση θα αφορά πολεοδομικές παραβάσεις που τακτοποιούνται με τον νόμο για τα αυθαίρετα άλλα με τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό ΝΟΚ δεν θεωρούνται πλέον ως αυθαιρεσίες.
Ο λεγόμενος ΝΟΚ ανοίγει παράθυρο για τη νομιμοποίηση πολλών αυθαιρεσιών, αφού προβλέπει ότι πολλοί βοηθητικοί χώροι, όπως δώματα, κλιμακοστάσια κ.λπ. πλέον δεν προσμετρούνται στον συντελεστή.
Μάλιστα, ο ΝΟΚ δίνει το δικαίωμα για αλλαγή χρήσεων στο 50% των βοηθητικών χώρων άλλα και την επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης, υπό προϋποθέσεις αύξησης ύψους κ.λπ. Ολα αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούνταν παραβάσεις.
Για όσους ήδη έχουν προχωρήσει σε τακτοποίηση αυτών των παραβάσεων, δεν θα προβλέπεται η επιστροφή χρημάτων, αλλά θα απαιτηθεί η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου