Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Μήνυση κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου από τρεις πολίτες

Μήνυση κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου από τρεις πολίτες
Μηνυτήρια αναφορά κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και σε βάρος των πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιου Στασινόπουλου κατέθεσαν τη Δευτέρα το πρωί τρεις πολίτες της Αθήνας.
Η μήνυση, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr κατατέθηκε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Οι μηνυόμενοι καταγγέλλονται για τους σκαναλώδεις χειρισμούς
που έκαναν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και εγκαλούνται, μεταξύ των άλλων, για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.
Στη μηνυτήρια αναφορά αφού αναλύεται διεξοδικά το ιστορικό της υπόθεσης - όπως αυτό προκύπτει από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου αλλά και από επίσημες δηλώσεις των “πρωταγωνιστών” - ζητείται από τον εισαγγελέα να διατάξει την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων και να προχωρήσει στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων.
Τη μήνυση υπογράφουν η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη και οι επιχειρηματίες Οδυσσέας Τηλιγάδας και Ελένη Διαμαντοπούλου, ενώ δικηγόρος της υπόθεσης είναι ο Γιάννης Απατσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου