Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Πρύτανης» ο Γιώργος σε ακαδημία μυθολογίας!




Ο άνθρωπος που βύθισε τη χώρα ονειρεύεται τώρα πανεπιστήμιο Μυθολογίας, για να συνεχίσει τα... παραμύθια του. Ο λόγος για τον Γ. Παπανδρέου, που ευρισκόμενος για λίγο στη χώρα επιχειρεί να κάνει αισθητή την παρουσία του με κάθε τρόπο, ακόμα και επισκεπτόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε χθες στη Βουλή και μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στήριξε την προοπτική ίδρυσης διεθνούς ιδρύματος κλασικών σπουδών και ερευνών, με την ονομασία Olympic School of Mythology, Olympic Academy of Classical Studies, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν με μικρό κόστος να συμβάλουν
στην ανάπτυξη του πολιτισμού και την κινητοποίηση του φιλελληνισμού στην Ευρώπη. Αφηγήθηκε μάλιστα την προσωπική του εμπειρία με την επίτιμη πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που του εκμυστηρεύτηκε το όνειρό της να περπατήσει με τον άντρα της στον Ολυμπο. «Το βουνό είναι σύμβολο με παγκόσμια εμβέλεια», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Κ. Παπούλια και σε μία συνάντηση που ουδέποτε ανακοινώθηκε, τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό. Συζήτησε μαζί του τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ του έδωσε ένα... στίγμα για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ -όπου έχει εγκατασταθεί-, τις προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις κινήσεις του ΕΣΚ αναφορικά με την κρίση στην Ευρώπη.

Κατόπιν όλης αυτής της... δραστηριότητας, σε λίγες μέρες αναχωρεί ξανά για τις ΗΠΑ, όπου κατά το Χάρβαρντ σχηματίζονται... ουρές φοιτητών στα μαθήματά του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πολιτικής του Χάρβαρντ, μάλιστα, λόγω της «απίστευτα υψηλής ζήτησης» από τους φοιτητές για να συμμετάσχουν στα σεμινάρια του κ. Παπανδρέου, η συμμετοχή στις επόμενες συνεδρίες που θα ξεκινήσουν από τις 15 Οκτωβρίου θα γίνουν με κλήρωση και λίστα αναμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου