Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τυνησία: Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή αυτοί που επιτέθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ορισμένοι από τους 87 διαδηλωτές, που κρατούνται ύστερα από την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ και τη λεηλασία στο αμερικανικό σχολείο στην Τύνιδα, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να καταδικαστούν στην εσχάτη των ποινών, ανέφερε σήμερα ο συνήγορός τους Ανουάρ Ούλεντ Αλί.
Ο ίδιος θύμισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 74 του τυνησιακό ποινικό κώδικα, “τα μέλη, ή οι ηγέτες συμμοριών, που επιχειρούν να ληστέψουν κρατική, ιδιωτική, κινητή ή ακίνητη περιουσία, ή να τις καταστρέψουν, ή επιτίθενται στα
σώματα ασφαλείας που είναι υπεύθυνα για την προστασία τους, τιμωρούνται με θάνατο”. Στην πλειοψηφία τους, οι κρατούμενοι μετά την επίθεση που έγινε την 14η Σεπτεμβρίου είναι σαλαφιστές οπαδοί του ιερού πολέμου. Στα επεισόδια, κατά τον επίσημο απολογισμό, υπήρξαν 49 τραυματισμοί.
Ο Τυνήσιος πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι εκτίμησε μιλώντας στα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης ότι “σήμερα στη χώρα μου δρουν 3.000 επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια σαλαφιστές, όμως οι αρχές και τούς γνωρίζουν και είναι απολύτως ενήμεροι για την κινήσεις τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου