Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δεν τολμάει να διαγράψει ο Βενιζέλος!



Το... μεγάλο μας τσίρκο θυμίζει κάθε μέρα το ΠΑΣΟΚ, με «νέες παραστάσεις». Η κρίση ηγεσίας αλλά και η διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αφορμή τα μέτρα και οι τάσεις για αποχώρηση από την κυβέρνηση προκαλούν αναταράξεις καθημερινά. Το μωσαϊκό αρχίζει και τρίζει και ο κ. Βενιζέλος σκέφτεται για άλλη μια φορά να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Χθες, δύο βουλευτές βγήκαν στο... κλαρί, ανακοινώνοντας ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, χωρίς να
τολμά να τους διαγράψει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην περίπτωση του βουλευτή Φθιώτιδας Ν. Σταυρογιάννη.

Ανοιχτό να μην ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης. Χαρακτήρισε μάλιστα ως «βιασμό συνείδησης» τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα πεινάσουμε αν δεν ψηφιστεί το πακέτο μέτρων, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος δεν ψήφισε ούτε το δεύτερο Μνημόνιο.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής Μιχάλης Κάσσης, μιλώντας στο «Κόκκινο», τόνισε: «Τα μέτρα είναι άδικα κι ακουμπούν πάλι τους ίδιους ανθρώπους, τις ίδιες κοινωνικές ομάδες, που υποφέρουν αυτήν τη στιγμή πάρα πολύ. Δεν πρόκειται να αλλάξω σε ό,τι έχει σχέση με τις σκέψεις μου πηγαίνοντας προς την ψήφιση, διότι θεωρώ ότι είναι πολύ άδικα τα μέτρα αυτά». Ο εμφύλιος συνεχίστηκε και για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επιτέθηκε σε όσους ζητούν αποχώρηση από την κυβέρνηση για να γίνουν... συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να καθόμαστε έξω». Οσο για τον Γιάννη Ραγκούση, κατακεραύνωσε όσους «μιλούν ή μίλησαν με καλά λόγια για τον κ. Σαμαρά. Πολύ σύντομα θα ντρέπονται» έγραψε στο twitter του.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου