Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέ(υ)μα για τον Τσίπρα

 Κυνηγώντας την εξουσία ο Τσίπρας, μια του βγαίνει το "κομουνιστικό (βίαιες καταλήψεις, λογοκρισία τύπου....) και από την άλλη,το "γλύψιμο στον "καπιταλισμό"
"μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα"

Ο γκρεμός...
             Για ροπή προς τη λογοκρισία κατηγορούνται συνεργάτες του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Μου λένε ότι το προπερασμένο Σάββατο στο Αμβούργο ένας από τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων να εξαιρέσει από το ρεπορτάζ της σχετικά με τις εκεί δραστηριότητες του κ. Τσίπρα την
άρνηση των επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων να αποδεχθούν τη συμμετοχή του
ως ομιλητή σε συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης Μέρκελ στο κέντρο της πόλης. Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι αιτιολόγησαν το «όχι» στο υποτιθέμενο «όχι» του προέδρου στο ευρώ.

Μάταια αντέτεινε η ανταποκρίτρια ότι οι σχετικές πληροφορίες είχαν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες και ότι ως εκ τούτου ήταν υποχρεωμένη να τις αναφέρει στο πόνημά της. Το χειρότερο είναι ότι την ίδια λογοκριτική διάθεση έδειχναν, όπως μαθαίνουμε από αξιόπιστες πηγές στο ΑΠΕ, και οι προϊστάμενοί της στο πρακτορείο, που της ζητούσαν να μην αναφέρει κουβέντα για το συμβάν.

Τελικώς το γεγονός αναφέρθηκε προς το τέλος του ρεπορτάζ της δίνοντάς του έτσι τη δέουσα δευτερεύουσα σημασία. Το ζήτημα είναι ότι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος υπερβάλλων ζήλος για τον «έλεγχο των πληροφοριών», ιδίως από ανθρώπους ενός κόμματος που υποτίθεται ότι έχει αυξημένη ευαισθησία σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου.
                                                                         το ρέμα...
Εν τω μεταξύ οσο πλησιάζουν τα… μέτρα στη Βουλή, στον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν ποικίλα εσωκομματικά προβλήματα, αφού στο εσωτερικό του οι συνιστώσες είναι στα κάγκελα για τους χειρισμούς και την… ευρωπαϊκή εξόρμηση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο πως οι «σκληροπυρηνικοί» βάλλουν κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι εκρηκτικήΟι συνιστώσες, όπως π.χ. το «Ρεύμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ανοιχτά εκφράζουν διαφωνίες για τους χειρισμούς σε όλα τα επίπεδα του Αλέξη Τσίπρα, αν και επιμένουν –το τελευταίο χρονικό διάστημα– να μιλούν για τις ευρωπαϊκές του εξορμήσεις τονίζοντας πως βάζει νερό στο κρασί του!
Ορισμένοι, ήδη, μιλούν για έναν μυστικό «εμφύλιο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ τάσεων και ρευμάτων, ωστόσο στην Κουμουνδούρου, προς το παρόν, αφήνουν να διαρρέουν πως οι διαφορετικές απόψεις βοηθούν το κόμμα…
πηγή ΒΗΜΑ  PARASKHNIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου