Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Διαδηλώσεις στη Ρώμη κατά της πολιτικής Μόντι

Διαδηλώσεις στη Ρώμη κατά της πολιτικής Μόντι Διαδήλωση κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, οργανώνουν σήμερα ιταλικά συνδικάτα της αριστεράς, αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις και τα κινήματα που οργανώνονται μέσε διαδικτύου.
Η πορεία πρόκειται να ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας από την κεντρική πλατεία «Εσέντρα» της Ρώμης και να καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού.
Οι αστυνομικές δυνάμεις της ιταλικής πρωτεύουσας έχουν λάβει πολύ υψηλά μέτρα ασφαλείας, απαγορεύοντας το παρκάρισμα καθ΄ όλο το μήκος της πορείας, απομακρύνοντας τους κάδους απορριμμάτων, ελέγχοντας τους υπονόμους, ενώ πολλά καταστήματα θα μείνουν κλειστά.
Μέρος του ιταλικού Τύπου εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα να καταφέρουν, παρά
ταύτα, να παρέμβουν στην πορεία βίαιοι κουκουλοφόροι, που στην Ιταλία αποκαλούνται Black Blok. Όπως ακριβώς συνέβη, δηλαδή, πριν ένα χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου του 2011, σε διαδήλωση που αμφισβητούσε τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης, όμως, δηλώνουν ότι θα περιφρουρήσουν οι ίδιοι την ειρηνική διεξαγωγή της πορείας. Παράλληλα, ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης και οι γιατροί του ιταλικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατά των περικοπών στον τομέα της δημόσιας περίθαλψης.
«Να εγκρίνετε μειώσεις στις αγορές μαχητικών αεροσκαφών, όχι απαραίτητων φαρμάκων», είναι ένα από τα συνθήματα της πορείας των γατρών, όπως προανήγγειλαν, μέσω διαδικτύου.
Σε ότι αφορά, τέλος, τη χθεσινή καταδίκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη, ο «Καβαλιέρε», μιλώντας πριν λίγο σε μεσημεριανό δελτίο του τηλεοπτικού του ομίλου, άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί, τελικά, να μην εγκαταλείψει την πολιτική.
«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να παραμείνω εντός πολιτικού πεδίου για να αναμορφώσω τον όλο χώρο της δικαιοσύνης, για να μην τύχουν και σε άλλους, όλα αυτά που περνάω εγώ», δήλωσε ο «μίστερ τιβί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου