Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ποιος έχει το… θάρρος να πάει στην παρέλαση;

Ποιος έχει το… θάρρος να πάει στην παρέλαση;Πριν από λίγα χρόνια θέμα στην τηλεόραση, στα blogs και τα site ήταν ποιος δεν παρακολούθησε στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Τώρα… είδηση είναι ποιος είχε το θάρρος να δώσει το «παρών» στην παρέλαση. Και αν υπολογίσει κανείς ότι ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δέκα ημέρες μετά τη ψήφιση των μέτρων, τότε είναι σίγουρο ότι σχεδόν κανένας
επίσημος δεν θα παραστεί στις παρελάσεις.
Άλλωστε, οι μνήμες από τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τους περσινούς εορτασμούς είναι ακόμη νωπές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι την 28η Οκτωβρίου του 2011 οι διαμαρτυρίες των πολιτών ματαίωσαν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τον οποίο οι πολίτες αποδοκίμασαν έντονα φωνάζοντάς τον «προδότη».
Οι επικείμενες παρελάσεις έχουν εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας εξετάζουν να μην δώσουν το «παρών», ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε να μην υπάρξουν βίαια επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου