Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα με τα ψώνια



Στα ντοκιμαντέρ που αφορούν τις ύαινες και την απεχθή καθημερινότητά τους, αν δεν βλέπεις την εικόνα (επειδή διαβάζεις τα κατορθώματα της «Πανάθας» στις εφημερίδες), ο ήχος θα σε παραπλανήσει.

Αυτά τα πλάσματα με την αβυσσαλέα σκληρότητα, τον ασίγαστο πόθο για αίμα, την υποδειγματική οργάνωση σε αγέλες και τη σατανική πονηριά βγάζουν φωνούλες που θυμίζουν λυγμό μωρού (πολλές φορές μοιάζει με διαβολικό γέλιο). Θα σου ραγίσει η καρδιά νομίζοντας ότι η οθόνη δείχνει πιτσιρικάδες σε αφρικανικό χωριό που αργοπεθαίνουν, ενώ δίπλα τους χασκογελούν δαίμονες και οι γύπες
καραδοκούν για να χορτάσουν την πείνα τους με νεκρές σάρκες. Τσάμπα η ανατριχίλα. Αυτά τα κλαματάκια είναι τα αγγέλματα θανάτου των θηραμάτων των υαινών (όποτε κυνηγούν και δεν τρέφονται με πτώματα). Ο οίκτος που δείχνουν στα μικρά ζώα που πέφτουν στο διάβα τους είναι ανάλογος με τα αποθέματα συμπόνιας που διέθετε ο Χάινριχ Χίμλερ.

Τόσο καλά. Γι’ αυτό είναι λάθος να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση και να ακούς το ρωγμώδες κάταγμα στη φωνή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου όταν αναφέρεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία περιείχε ονόματα Ελλήνων που έχουν φράγκα στην Ελβετία.

Σύμπακτος δίσκος

Οταν ακούς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σταμάτα κάθε δραστηριότητα. Βγες στο μπαλκόνι και ξεκίνα τη χρονομέτρηση. Πόσα δευτερόλεπτα ή λεπτά θα περάσουν μέχρι να δεις από κοντινή πολυκατοικία να φουντάρει ένας ακόμη ικανοποιημένος πελάτης των οικονομικών υπηρεσιών που προσέφερε στην πατρίδα η στικτή ύαινα (επιστημονική ονομασία Crocuta crocuta) της πασοκάρας; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί όλους όταν ο συγκεκριμένος κύριος, που δεν έχει καν βουλευτική ασυλία, εμφανίζεται στις τηλεοράσεις για να μας πείσει ότι ήταν έτοιμος να περάσει ο ίδιος χειροπέδες στους διεφθαρμένους, αλλά δεν τον άφησαν οι κακούργες οι συγκυρίες.

Οσο για τον κατάλογο με τα ονόματα; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδρύματος ερευνών «Μαφία Σιτσιλιάνα Ιντερνάσιοναλ», το CD κυκλοφορεί σε όλους τους πάγκους των Νιγηριανών σε Θησείο, Μοναστηράκι, Σύνταγμα και στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. Αν οι ξένοι σύμμαχοί μας δεν έχουν άγραφο CD για να μας κάνουν μια κόπια, μπορεί ο κ. Στουρνάρας να κάνει έναν κόπο να περάσει από εκεί για να προμηθευτεί όσα θέλει. Κι αν δείτε αποτελέσματα, στείλτε μας χαιρετίσματα στα σουαχίλι.


Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου