Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Το βιβλίο του Φράγκου "τσιγκλάει" τους Τούρκους. Τι έγραψαν


Το βιβλίο του Φράγκου `τσιγκλάει` τους Τούρκους. Τι έγραψαν

“Τσίγκλισε” τους Τούρκους το νέο βιβλίο του  στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου «Ποια Τουρκία ;  Ποιοι Τούρκοι ;»

Σύμφωνα με ανταπόκριση της  Χουριέτ από την Αθήνα  με τίτλο «Ένα περίεργο βιβλίο από τον ‘πραξικοπηματία’   Έλληνα» και υπέρτιτλο «Αποτελεί λέει απάντηση στο βιβλίο του Νταβούτογλου  ‘Στρατηγικό Βάθος’», το όνομα του  στρατηγού εν αποστρατεία, πρώην αρχηγού των χερσαίων δυνάμεων της Ελλάδας, κ.Φραγκούλης Φράγκος είχε περάσει στους ισχυρισμούς περί στρατιωτικού πραξικοπήματος τον περασμένο Νοέμβριο.  Στην παρουσίαση του βιβλίου, γράφει,  τονίζεται ότι  αυτό αποτελεί απάντηση στο βιβλίο ¨Στρατηγικό Βάθος» που φέρει την υπογραφή του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, κ. Α.Νταβούτογλου.

Κατά την εφημερίδα όταν ήρθαν στην ημερήσια διάταξη οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος , πριν ακόμα εκδοθεί το Βιβλίο που  έγραψε ο κ. Φραγκούλης, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Ο Φράγκος κάνει αναφορά  στην καταγωγή πολλών Τούρκων ηγετών μεταξύ των οποίων ο Ερντογάν, ο Ατατούρκ και ο Φατίχ.  Ο συγγραφέας ερευνά το παρελθόν τον 1000 ετών της Ανατολίας και αναφέρεται στον εκτουρκισμό των ντόπιων χριστιανών και στον εκμουσουλμανισμό τους».

Ο εκδοτικός οίκος στην ανακοίνωση του τόνισε, γράφει η εφημερίδα,  πως στο βιβλίο αναφέρεται ότι χριστιανικής καταγωγής λαοί ζουν ακόμα στην Ανατολία και ότι περιμένουν το φως που θα έλθει από τον ορθόδοξο κόσμο για να ιδρύσουν το νέο Βυζάντιο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά  σε σχ'ολια ελληνικών  ιστοσελίδων που έγραψαν ότι στην περίπτωση που ο Νταβούτογλου διαβάσει το βιβλίο του Φράγκου σίγουρα θα λιποθυμήσει....  Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε αποσπάσματα από τον πρόλογο του βιβλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λεζάντα της φωτογραφίας του κ. Φραγκούλη αναφέρεται ότι είχε ασκήσει καθήκοντα και τρατιωτικού ακολούθου στην Τουρκία, μεταξύ 1991 και 1998, και ότι ο κ. Φραγκούλης, που είναι από την Κομοτηνή, γνωρίζει και την τουρκική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου