Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ομαλή η χρηματοδότηση των συντάξεων έως το τέλος του έτους

Ομαλή η χρηματοδότηση των συντάξεων έως το τέλος του έτουςΣτα 14,20 δισ. ευρώ θα φτάσει φέτος η χρηματοδότηση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), όπως αναφέρει σε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο υπουργός εμφανίζεται καθησυχαστικός για την κατάσταση των
ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι η απορρόφηση των πιστώσεων εξελίσσεται ομαλά.

"Μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση εξελίσσεται ομαλά και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 κατά μέσο όρο έχει απορροφηθεί το 82% των πιστώσεων και έχουν καταβληθεί και οι συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου. Το υπόλοιπο ποσοστό 18% που απομένει μέχρι τέλος χρόνου, κρίνεται αρκετό για να διασφαλιστεί η κανονική καταβολή των συντάξεων των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012 και του Δώρου Χριστουγέννων", αναφέρει.

Όσον αφορά στις οφειλές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προς τους οργανισμούς ΟΕΚ-ΟΕΕ, οι οποίοι έχουν καταργηθεί και λειτουργούν ως Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής στον ΟΑΕΔ, ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ και όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, στα πλαίσια συνολικής ρύθμισης της οφειλής μεταξύ των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, θα εξετασθεί ο χρόνος και ο τρόπος της εξόφλησης των παραπάνω οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου