Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ «Εναλλακτικές» λύσεις εξετάζει η Μαδρίτη πριν αποφασίσει για διάσωση

«Εναλλακτικές» λύσεις εξετάζει η Μαδρίτη πριν αποφασίσει για διάσωση
Η Ισπανία εξετάζει μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς πιθανές "εναλλακτικές λύσεις" προτού πάρει μια απόφαση για μια ενδεχόμενη "διάσωση", δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υφυπουργός Οικονομίας Φερνάνδο Λατόρε.
"Οι μηχανισμοί λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη είναι περίπλοκοι. Αυτό που κάνουμε είναι ότι συζητάμε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αναλύουμε τις (πιθανές) εναλλακτικές λύσεις", δήλωσε ο Λατόρε σε δημοσιογράφους.
"Όταν μιλάμε για διάσωση, μιλάμε για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην
δευτερογενή αγορά", υπενθύμισε.

Η ΕΚΤ δεσμεύτηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου να αγοράζει χρέος χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες χρηματοδοτούνται με υψηλά επιτόκια από τις αγορές, αλλά υπό ορισμένες συνθήκες, μεταξύ των οποίων η υποβολή επισήμως αιτήματος βοήθειας από τις ενδιαφερόμενες χώρες, κάτι το οποίο απορρίπτει προς το παρόν η Μαδρίτη.
"Πιστεύουμε ότι οι διαφορές (ανάμεσα στις χώρες όσον αφορά τα επιτόκια χρηματοδότησης) του χρέους δεν ανταποκρίνονται στα θεμελιώδη στοιχεία της ισπανικής οικονομίας", επανέλαβε και σημείωσε ότι "οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κάνουν καλά που προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα" νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου