Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΕΡΙ ΡΑΙΣ ΔΝΤ: Προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης η βιωσιμότητα του χρέους

ΔΝΤ: Προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης η βιωσιμότητα του χρέους
Δεν θα δώσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί στην επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος αν δεν κριθεί βιώσιμο το χρέος της χώρας ή αν οι υπόλοιποι πιστωτές δεν δεσμευτούν να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό στο πακέτο βοήθειας, δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Για να προχωρήσουμε πρέπει να υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία: χρειαζόμαστε βιωσιμότητα του χρέους και διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης. Θα πρέπει να υπάρχουν και τα δύο», είπε ο
εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.
«Ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ικανοποιηθούν αυτές οι δύο απαιτήσεις στο πλαίσιο της τρέχουσας αναθεώρησης, θα πρέπει να το συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να δώσει κάποια συγκεκριμένη προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα μεταξύ των στελεχών της τρόικας και της κυβέρνησης. Διευκρίνισε πάντως ότι είναι ζωτικής σημασίας να ληφθούν αμέσως αποφάσεις.
Το Bloomberg σημειώνει ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί» το θέμα του ελληνικού χρέους, πιέζοντας έτσι τους Ευρωπαίους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο διαγραφής ενός μέρους της βοήθειας προς τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου