Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Στυλιανίδης: "Τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία θα παραμείνουν ανοιχτά"

Στο Βερολίνο και στη Στουτγκάρδη βρέθηκε για συναντήσεις και ομιλίες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Στο Βερολίνο μίλησε σε συνέδριο της «Πανευρωπαϊκής Ένωσης για την Νομοθέτηση» με..
θέμα: «Τεχνικές Βελτίωσης της Νομοθέτησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Στο συνέδριο συμμετείχαν σημαντικοί Συνταγματολόγοι, πολιτικοί και Νομοπαρασκευαστές, τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και από κοινοβούλια 17 χωρών. Άλλωστε, ο Υπουργός Εσωτερικών, με την ιδιότητα του Συνταγματολόγου, είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τη
Νομοθέτηση.

Στη Στουτγκάρδη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε στο τοπικό κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. G. Wolf μαζί με το Γερμανό ομόλογό του κ. Fuchtel. Επίσης είχε συναντήσεις εργασίας με Γερμανούς αυτοδιοικητικούς, τοπικούς Κυβερνήτες, Δημάρχους, Υπουργούς τοπικών Κυβερνήσεων και βουλευτές προκειμένου να ενθαρρύνει τις αδελφοποιήσεις με ελληνικούς Δήμους και Περιφέρειες με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, έδωσε σειρά συνεντεύξεων στα Γερμανικά Μ.Μ.Ε., αναδεικνύοντας το δύσκολο, αλλά επίμονο αγώνα που διεξάγει η Κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου να επιταχυνθεί η έξοδος της Ελλάδος από την κρίση και η εδραίωση της θέσης της στην Ευρωζώνη.

Τέλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να μιλήσει στους ομογενείς και να συναντήσει και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Βάδη- Βυτεμβέργη, διαβεβαιώνοντας τους ότι μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά και παρά την ψήφιση σχετικού νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση, τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου