Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θέμα ηγεσίας (και) από τον Χρυσοχοΐδη!



Τα... κινήματα όλων εναντίων όλων δεν έχουν τέλος στο πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα του ΠΑΣΟΚ. Χθες ήταν η σειρά του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέσει επί της ουσίας θέμα ηγεσίας. Με δηλώσεις του έδειξε την πόρτα εξόδου στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, μια και «είναι εγκλωβισμένος από την αρχή στα λάθη και στα στρατηγικά αδιέξοδά του». Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρώην υπουργός πρόσθεσε: «Το κεντρικό ζητούμενο στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομματικού χαρακτήρα αλλά πολιτικού, καθώς το κόμμα εξαϋλώνεται». Παράλληλα απαξίωσε
εντελώς το συνέδριο που έχει ανακοινώσει ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα τεράστια στρατηγικά αδιέξοδα, τα οποία προήλθαν από τεράστια στρατηγικά λάθη. Απαντώντας στο ερώτημα αν συντάσσεται με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Χρυσοχοΐδης -που σε αυτήν τη φάση δεν θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση- δήλωσε ότι συμφωνεί μαζί του όσον αφορά τις διαπιστώσεις του, όμως κρατά αποστάσεις γιατί δεν γνωρίζει ποιες είναι οι επιδιώξεις του. Επανεμφάνιση όμως έκανε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε ότι δεν λείπει από τον χώρο της Κεντροαριστεράς ένα μονοκομματικό συνέδριο και πρόσθεσε: «Ή θα γίνει ένα κόμμα χωρίς αποκλεισμούς ή θα γίνει ένα καινούργιο κόμμα».

Την ίδια ώρα αντιδράσεις πυροδότησε στην Ιπποκράτους η δήλωση του κ. Θ. Πάγκαλου «όλοι μαζί με τον Σαμαρά», κάτι που χθες ενστερνίστηκε και ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, δηλώνοντας ότι «κανείς δεν περίμενε ότι ο κ. Σαμαράς θα πήγαινε έτσι. Πρέπει να πάει καλά». Τη δυσαρέσκεια αποφάσισε να εκφράσει δημόσια ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι από τον Πάγκαλο που έχει πει το ανιστόρητο «όλοι μαζί τα φάγαμε» μπορείς να τα περιμένεις όλα.

Οι πονοκέφαλοι όμως δεν σταματούν εδώ για το ευρισκόμενο σε ελεύθερη πτώση ΠΑΣΟΚ. Ηδη η τάση που ξεκίνησε η Αριστερή Πρωτοβουλία του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου που ζητά την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση βρίσκει συμπαραστάτες. Φαίνεται ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνιση του κ. Σκανδαλίδη στο... πλευρό του κ. Παναγιωτακόπουλου. Ηδη στην ομάδα αυτή έχει προσχωρήσει και ο Δ. Ρέππας, ενώ οι βουλευτές που απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα συνεχίζουν να πιέζουν, μια και φοβούνται για την... εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη.

Η άλλη τάση που εκφράζουν κυρίως οι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου , Φώφη Γεννηματά θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ όχι απλώς πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να διεκδικήσει συμμετοχή σε υψηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κώστας Λαλιώτης, όταν πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, φέρεται να είπε: «Είτε το ΠΑΣΟΚ παραμείνει στην κυβέρνηση είτε φύγει από αυτή, το μέλλον είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο». Οσο για τον κ.Βενιζέλο περιμένει στη γωνία όσους καταψηφίσουν για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου