Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επίθεση Ν.Δ σε ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη στην κατάληψη της ΔΕΗ



Την ίδια ώρα που αφήνονταν ελεύθεροι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και οι υπόλοιποι 17 συλληφθέντες για την κατάληψη στη ΔΕΗ, ξεσπούσε αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης έβρισκε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του κόμματός του, συναντώντας τον κ. Φωτόπουλο στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., στο πλαίσιο της απόφασης του πρωθυπουργού και προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι, σε γραπτή ανακοίνωση του επισήμανε επιτιθέμενο στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «απόπειρες -και μάλιστα βίαιες- που στόχο έχουν την
υποκατάσταση του κράτους πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας.

Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν επιτέλους τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την πατρίδα. Κάνουν λάθος εάν οραματίζονται μια Ελλάδα “ξέφραγο αμπέλι”. Διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν».

Αφορμή για την επίθεση της Ν.Δ. είχε δώσει η... συμπαράσταση που είχε εκδηλώσει αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Δ. Στρατούλη, Σ. Σακοράφα, Θ. Δρίτσα, Γ. Σταθά και Μ. Μπόλαρη, η οποία είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ για τις συλλήψεις των 18 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους. Μάλιστα ο κ. Δ. Στρατούλης, σε δηλώσεις του είχε ισχυριστεί ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με τις συλλήψεις των 18 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, συνέχισε την αυταρχική και αντιδημοκρατική κατηφόρα της και τις πρακτικές αστυνομικού κράτους, αγνοώντας ακόμα και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που θεωρούσαν ότι δεν διαπράττεται κανένα αδίκημα».

Τέλος, χθες ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν στηρίζει τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, αλλά δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι.


Νίκος Ελευθερόγλου




Α. Γεωργιάδης: Να απολυθεί ο Φωτόπουλος

Την παραίτηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου ζήτησε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Real). «Θα πρέπει να απολυθεί από τη ΔΕΗ, αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται κατά των συμφερόντων της εταιρίας και να διαπράττει παράνομες πράξεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αφορμή αποτέλεσε η προχθεσινοβραδινή κατάληψη της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ από συνδικαλιστές και εργαζομένους της επιχείρησης, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας. Η κατάληψη έληξε με τη σύλληψη 18 συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλου.

Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι χρειάστηκε να υπάρξει αντικατάσταση του εισαγγελέα, ώστε να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας στην κινητοποίηση στη ΔΕΗ, δεδομένου ότι, κατά τον κ. Στρατούλη, δεν υφίστατο αδίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου