Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε στη Συρία Σκοτώθηκε στη Συρία ένας από τους στρατιωτικούς διοικητές της Χεζμπολάχ.

The coffin of Ali Hussein Nassif is carried by Hezbollah members in the Bekaa valley (1 October 2012)«Η Χεζμπολάχ και ο πληθυσμός του χωριού Μπουντάι, οργάνωσε την κηδεία του μάρτυρα Αλί Χουσείν Νασίφ, γνωστού ως Αμπού Αμπάς» ανέφερε η προσκείμενη στη Χεζμπολάχ ιστοσελίδα, moqawama.org.«Πέθανε κάνοντας το καθήκον του για τζιχάντ», γράφει η ιστοσελίδα, χωρίς να διευκρινίζει πώς, πού και πότε σκοτώθηκε ο στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ.Στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, έγινε η ταφή ενός από τους στρατιωτικούς διοικητές της Χεζμπολάχ, που σύμφωνα με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, σκοτώθηκε στη Συρία, ανακοίνωσε την Τρίτη η λιβανική σιιτική οργάνωση.
Ένας από τους ηγέτες των ανταρτών στην επαρχία της Χομς, ο Αμπού Μοαγέντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω τηλεφώνου ότι «ο διοικητής Αμπού Αμπάς και δύο από τους άνδρες του σκοτώθηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα κοντά στην Κουσαίρ», μια πόλη της επαρχίας αυτής στο κέντρο της Συρίας.

Η σιιτική οργάνωση, σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Άσαντ, είναι εκ των κορυφαίων πολιτικών σχηματισμών του Λιβάνου και η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην χώρα.
Τους τελευταίους μήνες έχει ανακοινώσει πολλές παρόμοιες ταφές, χωρίς όμως να εξηγεί τις συνθήκες του θανάτου των μελών της.

Η αντιπολίτευση του Λιβάνου, που εκπροσωπείται από την συμμαχία, γνωστή ως «Μάρτιος 14» και οι αντάρτες της Συρίας κατηγορούν τη Χεζμπολάχ ότι τακτικά και στρατιωτικά ενισχύει το καθεστώς Άσαντ.
http://kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου