Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ενόχληση Τούρκων για την ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο


Ενόχληση Τούρκων για την ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο

Το μάτι στον φράκτη στον Εβρο έχουν οι Τούρκοι και δεν χάνουν ΄΄βήμα΄΄ από την πορεία κατασκευής του συρματοπλέγματος.

 H εφημερίδα Ηurriyet δημοσιεύει  ανταπόκριση  από την Αθήνα με τίτλο που δείχνει ότι δεν αρέσει και πολύ η απόφαση του 2010 για το έργο:«Ιδού το συρματόπλεγμα που μας χωρίζει», γράφει λές και εκεί γίνονταν ...καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  και όχι προώθηση λαθρομεταναστών υπό την ανοχή ή και
την ενθάρρυνση τουρκων αξιωματούχων της περιοχής - αστυνομικών, στρατιωτικών κλπ.
 
Στην ανταπόκριση τονίζεται πως ήδη τελείωσε ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου του συρματοπλέγματος στην περιοχή Νέα Βύσσα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το συρματόπλεγμα που είναι ύψους 3 μέτρων και μήκους 12,5 χιλιομέτρων θα ολοκληρωθεί πλήρως στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το συρματόπλεγμα δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα «Καθημερινή» . Μέρος της κατασκευής του συρματοπλέγματος έγινε , όπως γράφει, από τουρκική εταιρεία. Επίσης αναφέρει θα τοποθετηθούν 25 θερμικές κάμερες. Το σχέδιο του συρματοπλέγματος είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2010 αλλά η εφαρμογή του είχε αναβληθεί για κάποιο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης- κάτι βέβαια που δεν είναι αλήθές. Οι καθυστερήσεις είχαν άλλη, τεχνική, αιτιολόγηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου