Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΚ Σαμαράς: Το πρόγραμμα επανέρχεται σε τροχιά

ΠΗΓΗ: EPP«Είμαι σίγουρος ότι κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τη συμφωνία με την τρόικα και να την πετύχουμε σύντομα, ώστε να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Σαμαράς μιλώντας την Τετάρτη στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, στη διάρκεια του οποίου είχε νέα δια ζώσης επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ.
Μιλώντας στη Σύνοδο του Ε.Λ.Κ ο Πρωθυπουργός υποοστήριξε ότι η Ελλάδα από σύμβολο ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος, γίνεται σύμβολο μιας θεαματικής επιστροφής: «Από μια οικονομία σε μια βαθιά και
μακροχρόνια ύφεση μετασχηματίζεται σε μια οικονομία που αλλάζει δομικά και ριζικά σε όλες τις πτυχές της. Από ένα πρόγραμμα που απέτυχε, σε ένα πρόγραμμα που επανέρχεται σε τροχιά. Από μια σύγχρονη τραγωδία, η Ελλάδα μεταμορφώνεται ήδη - μπορώ να σας διαβεβαιώσω - σε μια ιστορία επιτυχίας».
Υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα από μια «χαμένη υπόθεση» για μερικούς, εξελίσσεται σε ένα ελπιδοφόρο σύμβολο για πολλούς. «Στην Ελλάδα πετύχαμε κάποια... ρεκόρ Γκίνες τελευταία: Εφαρμόσαμε την αυστηρότερη λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ, μέτρα περικοπής του ελλείμματος 25% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια. Διανύσαμε περισσότερο από πέντε συνεχόμενα χρόνια ύφεσης με συνολική απώλεια 22% του ΑΕΠ στην ίδια χρονική περίοδο... Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες».
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πάντως ότι έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας, ωστόσο εάν η Ελλάδα μπορέσει να τα καταφέρει, τότε ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί να βγει πιο δυνατή από την κρίση. «Αν ο πιο "αδύναμος κρίκος" αποδειχθεί αρκετά δυνατός, τότε ολόκληρη η Ένωση θα βγει πιο δυνατή απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου