Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Τούρκος πρωθ. Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, επιτέθηκε στην Συρία

 Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της.
 Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από την έκρηξη βλήματος όλμου. Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξερράγη σκοτώνοντας μια πενταμελή οικογένεια, αλλά κανείς φυσικά δεν γνωρίζει από που εκτοξεύθηκε. 
 Η πιθανότητα προβοκάτσιας είναι εξαιρετικά μεγάλη, ενώ φυσικά το γεγονός ότι....
υπάρχει συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή από πλευράς Αγγλογάλλων, ίσως δεν είναι τυχαίο, ειδικά την ώρα που οι αντάρτες-μισθοφόροι χάνουν σε όλα τα μέτωπα !  Επίσης, περίεργη είναι και η σύμπτωση της συσσώρευσης αγγλικών και γαλλικών αεροναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο για ασκήσεις…
 Πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, επιτέθηκε με στρατιωτικά μέσα στην Συρία. Δεν έχει γίνει γνωστό με τι μέσα, αλλά συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ αυτή την στιγμή και μάλλον πρόκειται για κλασική ανταλλαγή πυρών πυροβολικού.
 Νωρίτερα, ο Νταβούτογλου είχε ενημερώσει μετά την επίθεση τον Ράσμουσεν, ο οποίος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.  
 "Οι ένοπλες δυνάμεις μας στα σύνορα αντέδρασαν ακαριαία στην απεχθή αυτή επίθεση με τους δικούς τους κανόνες εμπλοκής. Οι στόχοι επλήγησαν με πυρά  πυροβολικού εναντίον στόχων στη Συρία στόχοι οι οποίοι από πριν είχαν αναγνωριστεί με ραντάρ» λέει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.  
 Στην ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως η χρήση ραντάρ αφορά τη χρήση συστημάτων αντιπυροβολικού που διαθέτει η Τουρκία και που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά συστήματα TPQ-37 ή TPQ-36 ή τέλος τα συστήματα Cobra εκ των οποίων ο τουρκικός Στρατός διαθέτει 2."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου