Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μετωπικη Μητροπουλου-Φωτοπουλου - Μπαχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή του ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος εξαπολύει επίθεση στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον Ανδρέα Κολλά και ζητάει άμεση σύγκλιση της Γραμματείας του κόμματος για να τοποθετηθεί επί του θέματος. Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαρνηθεί τη σημερινή οργανωτική δομή του συνδικαλιστικού κινήματος και να...

...υιοθετήσει μια νέα πρωτοβάθμια δομή για το νέο συνδικάτο.

Η επίθεση του Αλέξη Μητρόπουλου αφορά πρωτίστως τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Αλέκο Καλύβη, και τον Γιώργο Γαβρίλη, όλα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος», που έχουν τον πρώτο ρόλο στα συνδικαλιστικά της Κουμουνδούρου και που στο παρασκήνιο προωθούν συγκρότηση «αντιμνημονιακής παράταξης» με στελέχη του «παλαιού» κυρίως ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Ανδρέας Κολλάς (θρυλικός συνδικαλιστής από το θέμα των λεωφορείων του ΟΑΣΑ) .

Ο Νίκος Φωτόπουλος, μάλιστα, προωθείται από τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου για πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη και του Νίκου Κιουτσούκη της ΔΑΚΕ, στη θέση του Γιάννη Παναγόπουλου, του οποίου και υπήρξε «πολιτικό παιδί».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Real ο Αλέξης Μητρόπουλος στην επιστολή του, φωτογραφίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδικαλιστικό χώρο, κάνει λόγο για «εσωτερική γραφειοκρατία», ενώ τονίζει, ότι «δεν μπορεί ένα αριστερό κόμμα να έχει μεγάλη επιρροή στην κοινωνία, αλλά πολύ μικρή στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Τι λέει στην επιστολή του:

«Δύο γραμμές λοιπόν χαράσσονται μπροστά μας: Θα «παίξουμε» με τμήματα της καταρρέουσας συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που προ της γενικής διάλυσης αποστασιοποιείται από τους κομματικούς οργανισμούς χωρίς κανένα ιδεολογικό και ταξικό περιεχόμενο, χωρίς καμιά ουσιαστική συμβολή στον αντιμνημονιακό αγώνα, ή

Θα τολμήσουμε την πρόκληση, θα προτιμήσουμε δηλαδή βραχυπρόθεσμα μια φαινομενικά μικρότερη και με λιγότερο άμεσα αποτελέσματα παρέμβαση, που προοιωνίζεται όμως μια νέα θεωρία για το συνδικαλιστικό κίνημα, μια νέα πρωτοβάθμια δομή για το νέο Συνδικάτο, μια άλλη ενεργή σχέση με την κοινωνία και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους μετανάστες;

Νομίζω ότι έχουμε τη δύναμη και την ιδεολογική σκευή να μην προτιμήσουμε τον εύκολο δρόμο της μεγαλύτερης συμμετοχής και συνεργασίας με τμήματα της γραφειοκρατίας, ή έστω της διαδοχής της, αλλά από τους «στρατηγούς χωρίς στρατό» να προτιμήσουμε τους «στρατιώτες», εργάτες, υπαλλήλους και συνταξιούχους ξεκινώντας από την αρχή.

Πρέπει να τολμήσουμε την ενθάρρυνση για τη δημιουργία του νέου μορφώματος μακριά από τα βαρίδια του παρελθόντος» , αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Αλέξης Μητρόπουλος και ζητά σύγκλιση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθεί το θέμα.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου