Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις σύνταξης

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις σύνταξηςΓια τη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων σύνταξης γήρατος και αναπηρίας και την παρακολούθηση της πορείας τους, καθώς και των αιτήσεων για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης, θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 15 Οκτωβρίου, νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΚΑ ωφελούνται οι ασφαλισμένοι και οι υπηρεσίες
συντάξεων γιατί:
α) ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών.
β) οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης).
γ) οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων.
Οι νέες υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται διαρκώς ώστε να αποτελούν ένα ωφέλιμο «εργαλείο» για τους πολίτες αλλά και τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Aναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών παρέχονται στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ www.ika.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου