Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

"Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο με αυτή την απόφαση"

 H τουρκική Βουλή σήμερα το πρωί αποφάσισε μετά από ψηφοφορία να επιτρέψει στον τουρκικό Στρατό να πραγματοποιήσει καταδρομικές επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα της χώρας όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου που έχει διαμοιραστεί στα τουρκικά ΜΜΕ. 
 Για να υπάρξει όμως εισβολή θα πρέπει έστω και τυπικά να πάρει και την έγκριση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας.  
 Στην ψηφοφορία ΝΑΙ ψήφισαν.....
286 βουλευτές και ΟΧΙ 92 από τους παρόντες.  ΟΧΙ ψήφισαν τα μέλη του ρεπουμπλικανικού κόμματος της αντιπολίτευσης κόμματος, αλλά και του κόμματος για την ειρήνη και την δημοκρατία. 
 Το αίτημα προς ψήφιση έφερε το κυβερνητικό κόμμα AKP και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. 
 Χαρακτηριστική είναι η φράση "Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο με αυτή την απόφαση"! Του ηγέτης του κόμματος CHP Muharrem İnce που επέκρινε σε έντονους τόνους την άδεια της τουρκικής βουλής για εισβολή τουρκικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος. 
 Ο İnce είπε επίσης για τη διαδικασία της ψηφοφορίας: «Γιατί πρέπει να κρύψετε από τον τουρκικό λαό αυτό που συνέβη σήμερα εδώ; Θα είναι τα παιδιά σας που θα πάνε στο πόλεμο; Ο λαός δεν πρόκειται να μάθει τους λόγους που στείλατε τα παιδιά του στον πόλεμο» είπε.  "Αλλά ούτε και τα όρια της απόφασης δεν είναι ξεκάθαρα. Πήρατε μια απόφαση καλώντας τις ένοπλες δυνάμεις επέμβουν σε ξένες χώρες. Ποιες είναι αυτές οι χώρες;" συμπλήρωσε ο αρχηγός του κόμματος CHP. .  
 Είναι δεδομένο πως η απόφαση αυτή της Τουρκίας από μια αμφιλεγόμενη "κατά πολλούς προβοκατόρικη"  έκρηξη όλμου στο τουρκικό έδαφος η οποία ξεκλήρισε μια πενταμελή οικογένεια, θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή με τους Ρώσους που σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή, αλλά και τους Κούρδους του ΡΚΚ που έχουν έτοιμο προς ανακήρυξη του Κουρδικό κράτος με πολλά τουρκικά εδάφη κατακτημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου