Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Απέκτησε η Ελλάδα… καγκελάριο;



Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, μερικούς από τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε κατά την πρόσφατη περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχουν επανειλημμένα καταγγείλει την καγκελάριο Μέρκελ επειδή απέφευγε να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Έχουν μάλιστα χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη» και περιφρονητική την απουσία της από τη χώρα μας και έχουν υποστηρίξει πως μια επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα, θα αποτελούσε ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των θυσιών των Ελλήνων.

Η Μέρκελ έρχεται αύριο στην Αθήνα και φαίνεται ότι η ημέρα που επέλεξε για να το πράξει δεν είναι τυχαία – επομένη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, από το οποίο η χώρα μας περιμένει μια θετική τοποθέτηση της τρόικας.

Θα ήταν επομένως παράδοξο (και λίαν παρακινδυνευμένο εκ μέρους της) αν επρόκειτο να έλθει στην Αθήνα την επαύριο ενός καταστροφικού για τη χώρα μας Eurogroup και αν δεν είχε ήδη ληφθεί πολιτική απόφαση στήριξης της Ελλάδας.

Η λογική λέει ότι δεν θα το διακινδύνευε.

Αλλά επειδή η λογική έχει εκλείψει και εντός και εκτός συνόρων, περιμένουμε και την επιβεβαίωση (της λογικής).

Φυσικά, αυτά δεν λαμβάνονται υπ’ όψη από όσους αρέσκονται στην εκμετάλλευση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο λαός μας – και με δική τους ευθύνη.

Έτσι, όλες οι συνδικαλιστικές κεφαλές που έδωσαν μάχη για να βρεθούν ο Γιώργος με την παρέα του στην εξουσία και να μας οδηγήσουν (παντοδύναμοι) σε μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, οργανώνουν για αύριο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικοί που οργίαζαν επί δεκαετίες, εξαγοράζοντας ψήφους και κοροϊδεύοντας τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις, τον καλούν τώρα να διαδηλώσει, να κυκλώσει την γερμανική πρεσβεία, να διαμαρτυρηθεί.

Κατά της Μέρκελ, βεβαίως. Διότι προφανώς, η Μέρκελ παρότρυνε το πολιτικό και το συνδικαλιστικό μας σύστημα στη φαυλότητα, στην κάλυψη της φοροδιαφυγής και στη διαφθορά.

Η Μέρκελ μας επέβαλε να ψηφίζουμε επί δεκαετίες ό,τι πιο άχρηστο και ανίκανο διέθετε η χώρα.

Η Μέρκελ μας υποχρέωνε να δανειζόμαστε, να επιδιδόμαστε σε απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις και με τα εξοπλιστικά προγράμματα που προπληρώναμε προς δόξαν των μιζαδόρων.

Η Μέρκελ έκανε λοβοτομή στους Έλληνες, με αποτέλεσμα να μην έχουν άλλο όνειρο από την απόκτηση μιας Μερσεντές.

Η Μέρκελ κάθισε και έγραψε όλους τους επενδυτικούς νόμους της χώρας – ο πρώτος έστειλε τις επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, ο δεύτερος δεν εφαρμόστηκε ποτέ διότι αποδείχθηκε ασύμβατος με το ευρωπαϊκό δίκαιο, τον τρίτο τον έφαγε η γραφειοκρατία και τον τέταρτο τον καταβρόχθισε το μνημόνιο.

Η Μέρκελ έδωσε εντολή να αποβιομηχανιστεί η χώρα.

Η Μέρκελ μας υποχρέωσε να διογκώνουμε τον δημόσιο τομέα για να εξαγοράζουμε ψήφους, να δίνουμε τεράστιους μισθούς στις ΔΕΚΟ, να φτιάξουμε τη γέφυρα του Καλατράβα, να αγοράζουμε τρένα που δεν χωρούν στις ράγες, να μετατρέπουμε τα λεωφορεία της ΜΑΝ σε τρόλεϊ, να πουλάμε όπλα στο… Ιράκ, να μην κόβουμε εισιτήρια ούτε στην Ακρόπολη, να κρατάμε κλειστό το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, να κάνουμε επτά χρόνια για να βάλουμε ένα στέγαστρο στον παλαιολιθικό οικισμό της Σαντορίνης, να πετάμε χρήματα για επενδύσεις στη… Σιβηρία, να προπληρώνουμε υποβρύχια που γέρνουν, να εισπράττουμε τις μίζες της Ζήμενς, να διώχνουμε με τα τσουβάλια στο εξωτερικό τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή.

Αλλά ακόμη και αν η Μέρκελ έδινε όλες αυτές τις εντολές, η ευθύνη θα ανήκε αποκλειστικά σε αυτούς που τις εκτελούσαν.

Και πάντως, αν είχε δώσει όλες αυτές τις εντολές - είτε αυτές είχαν εκτελεστεί, είτε όχι - τότε πράγματι για την Ελλάδα θα ήταν persona non grata.

Και θα της άξιζε να την υποδεχθούμε με τον τρόπο που υποδεικνύουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος – στους οποίους τελευταίως έχει κολλήσει από κοντά και η «Χρυσή Αυγή»!

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τους πολιτικούς μιας χώρας που παριστάνουν πως κατέβηκαν ξαφνικά από τον Άρη και ψάχνουν να φορτώσουν τις ευθύνες τους στους άλλους.

Απ’ όσο γνωρίζω, η Άγκελα Μέρκελ ούτε ψηφίζει, ούτε εκλέγεται στην Ελλάδα.

Εκτός και αν κάποιοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα απέκτησε… καγκελάριο!

Υ.Γ. Όσοι (πλην των επιζώντων αντιστασιακών) υποστηρίζουν πως η Γερμανία οφείλει να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και να αποπληρώσει το αναγκαστικό δάνειο για να καλυφθούν οι κλεψιές και οι ολιγωρίες τους, να γνωρίζουν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους επιζώντες και αυτούς που έχουν το ιερό καθήκον να διαφυλάττουν τη μνήμη αυτών που έφυγαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου