Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αποφασίστε τι θέλετε κ. Βενιζέλο!



Αφού γλίτωσε τον τυφώνα Σάντι ο Βενιζέλος στη Νέα Υόρκη είπε να έρθει στην Αθήνα σαν τυφώνας κατά του Στουρνάρα. Είναι γνωστές οι… αγαστές σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών καθώς δε μπορεί να τους συγχωρήσει πώς αυτός έγινε υπουργός στη θέση του ενώ ο ίδιος είναι αρχηγός του ΚΟΔΗΣΟ, όπως έχει μετεξελιχθεί το ΠΑΣΟΚ.
Επηρεασμένος λοιπόν από το τζετ λαγκ και θέλοντας να χτυπήσει το Σαμαρά, αποφάσισε να τα βάλει και πάλι με τον Στουρνάρα και η αφορμή δόθηκε όταν ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε με δική του πρωτοβουλία τους βουλευτές – μέλη του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος για σύσκεψη στο υπουργείο με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο στη ολομέλεια της βουλής. Θυμίζουμε
ότι για το νομοσχέδιο, τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αντιδράσει σφόδρα.
Ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε καθώς ο Βενιζέλος φέρεται έξαλλος για την πρωτοβουλία του Στουρνάρα με αποτέλεσμα να δώσει εντολή να μην πάνε οι βουλευτές στη σύσκεψη η οποία και αναβλήθηκε. Ο Βενιζέλος φέρεται να εξοργίστηκε διότι ήθελε ο ίδιος να ενημερωθεί από τον υπουργό. Αλλά γιατί να ενημερωθεί; Δεν ήξερε για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων; Αφού έχει συζητηθεί πολλές φορές στο Μαξίμου. Επομένως κάποιο λάκκο έχει η φάβα, λένε οι γνωρίζοντες. Ο Βενιζέλος φαίνεται να προσπαθεί να εκβιάσει το Μαξίμου για να αποκομίσει ίδια οφέλη. Όπως για παράδειγμα μια πιο ενεργή συμμετοχή του στην κυβέρνηση με αντάλλαγμα τη θετική ψήφο. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο σίγουρος καθώς οι φυγόκεντρες δυνάμεις στο κόμμα του είναι δυνατές. Όμως, από την άλλη θα πρέπει να σταματήσει αυτή η συνεχής υπονόμευση της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Βάζει μπροστά ο Βενιζέλος την κακή σχέση του με τον Στουρνάρα για να χτυπήσει τον Σαμαρά. Αν δε θέλει συμμετοχή στην κυβέρνηση ας το πει καθαρά, αλλιώς ας σιωπήσει κι ας λειτουργήσει ως τρίτο κόμμα και τίποτε παραπάνω.
Εκβιασμοί από το ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται για το σημερινό κατάντημα, δεν περνάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου