Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Θέλει να ταφεί στον Γερόλακκο


Την ιστορία του Ε/κ Σπύρου Χατζηγρηγορίου, ο οποίος κατάγεται από τον κατεχόμενο Γερόλακκο και εκεί θέλει να ταφεί, περιγράφει στο χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα «Αφρίκα» ο Σενέρ Λεβέντ.Όπως γράφει, ο 81χρονος Σπύρος Χατζηγρηγορίου, ο οποίος το 1974 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό του λόγω της τουρκικής εισβολής, εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί να πάρει «άδεια» από τις κατοχικές «αρχές», με την οποία να του επιτραπεί, όταν πεθάνει, να ταφεί στο κοιμητήριο του Γερολάκκου.


Ο Χατζηγρηγορίου, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στην τ/κ πλευρά για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επικράτηση της ειρήνης στο νησί, το 1974 εγκατέλειψε μεγάλη περιουσία στον Γερόλακκο και σήμερα ζητά απλώς να του παραχωρήσουν εντός του κοιμητηρίου δύο μέτρα περίπου γης για να ταφεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Λεβέντ, η απάντηση που έδωσε ο «δήμαρχος» Γερολάκκου είναι ότι ο ίδιος δεν φέρει οποιαδήποτε ένσταση στο να παραχωρηθεί ο χώρος που ζητά ο Χατζηγρηγορίου, αρκεί οι αρμόδιες «αρχές» να του παραχωρήσουν τη σχετική «άδεια».

Η τουρκική πλευρά όμως, σχολιάζει ο Λεβέντ, θεωρεί ότι η παραχώρηση έστω και αυτών των δύο μέτρων γης λογίζεται ως «επιστροφή περιουσίας» και γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν παραχωρεί την άδεια. Ο Τ/κ αρθρογράφος αναφέρει, επίσης, ότι επισκέφθηκαν πρόσφατα μαζί με τον Χατζηγρηγορίου το κοιμητήριο Γερολάκκου το οποίο, όπως γράφει, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και παντού υπάρχουν σπασμένες ταφόπλακες, ψηλά χόρτα και ακαθαρσίες.
http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου