Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πάλι ο Σαμαράς βγάζει τα κάστανα από την φωτιά


Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν οι επί έξι μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Άμυνας. Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να βρεθεί το 1 εκατ. ευρώ για τις πληρωμές, αλλά πρέπει να βρεθεί και ο τρόπος να δοθούν χωρίς να θεωρηθεί ότι πρόκειται για έμμεση κρατική ενίσχυση. Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων, ο Λιβανέζος Ισκαντάρ Σαφά, είναι αυτός που έπρεπε να είναι εντάξει
στις υποχρεώσεις του.
Επίσης, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή κι έγινε σύσκεψη υπό τον Π. Παναγιωτόπουλο ώστε να δοθεί έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ, να εξασφαλιστεί η συντήρηση και φύλαξη των υπό κατασκευή υποβρυχίων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ αλλά και να βρεθεί λύση με την Κομισιόν που επιβάλει στα ναυπηγεία να εκτελούν παραγγελίες μόνο του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δέχονται παραγγελίες από ξένη χώρα και για παραγγελίες εμπορικού χαρακτήρα.
Ωστόσο, θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής: Αν για κάθε στραβή που γίνεται στη χώρα πρέπει να παρεμβαίνει ο Αντώνης Σαμαράς τότε να μην έχει υπουργούς να λύνουν τα θέματα. Και το θέμα των ναυπηγείων είναι καλή κληρονομιά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δε μπορεί όμως να υπάρχουν παρεμβάσεις κατόπιν εορτής. Αυτά τα προλαβαίνεις πριν γίνουν και δε μπορεί να είναι 6 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και κανείς να μην ιδρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου