Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Και κόρες «γέννησε» η λίστα




Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η πρώτη περίπτωση είναι από τον χώρο της ενημέρωσης. Κι ενώ φαίνεται ότι η περιουσία του πατρός θα μπορούσε λογικά να δικαιολογήσει τη μεγάλη οικονομική άνεση της θυγατέρας, το σημαντικό είναι ότι η κίνησή της έγινε σε μια φάση που με άλλες ενέργειές της υποδήλωνε προσωπική και επιχειρηματική δυσπραγία. Η δεύτερη περίπτωση είναι από τον χώρο της τέχνης και δη της μουσικής. Η θυγατέρα, μεσαίας ηλικίας και αυτή,
διαχειρίζεται εδώ και πολλά χρόνια τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, αλλά προφανώς ερμήνευε με άλλο τρόπο (ή με δική της βούληση) τα πατριωτικά ακούσματα στις πιο κρίσιμες για τη χώρα στιγμές. Η τρίτη θυγατέρα είναι νεαρής ηλικίας. Παραμένει άγνωστο αν η ίδια είχε επαρκή εισοδήματα που να δικαιολογούν τα ποσά που εμφανίζονται ή αν πρόκειται για κάποια «γονική παροχή» του πατρός, ο οποίος προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του θεάματος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι βόμβες σχετικά και με τη «λίστα Λαγκάρντ». Μεταξύ των 1991 Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία είναι, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν», και η οικογένεια κορυφαίου πολιτικού, ο οποίος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Η εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου ενδέχεται να εξηγεί, κατά το δημοσίευμα, και τον λόγο που ήταν για δύο χρόνια στην αφάνεια.

Κατά τα λοιπά, όσον αφορά τη «λίστα Λαγκάρντ», η κλήση των δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη και Γ. Διώτη ως υπόπτων για τέλεση αδικημάτων από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση. Κι αυτό, γιατί θεωρείται δεδομένο ότι, αν οι κ. Διώτης και Καπελέρης επαναλάβουν στον οικονομικό εισαγγελέα όσα είπαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο φάκελος θα πρέπει να επιστρέψει στη Βουλή, μια και οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα έχουν πέσει πάνω σε πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου