Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η επιλεκτική ευαισθησία της αριστεράς

Η επιλεκτική ευαισθησία της αριστεράς, όπως φάνηκε σε δύο πρόσφατα γεγονότα, γίνεται πλέον επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της εν Ελλάδι μουσουλμανικής κοινότητας (αλήθεια είναι νόμιμο να ιδρύουν σωματεία αλλοδαποί λαθρομετανάστες;) Ναΐμ Ελγαντούρ, προέβη πρόσφατα
σε μια ατυχέστατη δήλωση. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας που τον φιλοξενεί ως ΡΑΤΣΙΣΤΗ!
Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης ενός πρωθυπουργού του οποίου η θητεία προδιαγράφεται μικρή και αποτυχημένη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, παραμένει εξοργιστική η παραπάνω δήλωση που έρχεται σε μια περίοδο διεθνούς εντάσεως.
Η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί και σαν πρόκληση σε στάση. Διότι, τι άλλο μπορεί να σημαίνει στα αυτιά του απαίδευτου φανατικού μουσουλμάνου η δήλωση ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι ρατσιστής;
Τα αποτελέσματα τα είδαμε λίγες μέρες μετά την προκλητική δήλωση Ελγαντούρ. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου οι μουσουλμάνοι κατέβηκαν σε πορεία σχετικά με την υβριστική για τον Μωάμεθ ταινία και σπάσανε την μισή Αθήνα.
Η αντίδραση της αριστεράς τώρα ήταν η εξής: «Πρέπει να είμαστε το ίδιο αυστηροί και με τον χριστιανικό φονταμενταλισμό όπως και με τον μουσουλμανικό!» Αυτά ειπώθηκαν σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης από στέλεχος του ΣΥΡΙΖ.
Ο συγκεκριμένος κύριος εξίσωσε τον χριστιανικό φονταμενταλισμό (που τον είδε;) με τον μουσουλμανικό, που από όπου περνάει αφήνει κεφάλια κομμένα!
Και ποιός είναι ο χριστιανικός φονταμενταλισμός;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι νεοταξίτες θεωρούν χριστιανικό φονταμενταλισμό την σύλληψη του δημιουργού της ιστοσελίδας ”Γέροντας παστίτσιος”!
Εδώ γελάνε η κλαίνε;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη πορτοκαλί αριστερά, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», εξισώνουν την αντικοινωνική και επικίνδυνη δήλωση Ελγαντούρ με την νόμιμη σύλληψη ενός βλάσφημου, που έγινε όπως ακριβώς προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Το Σύνταγμα της Ελλάδος αναγνωρίζει την ανεξιθρησκία και προστατεύει κάθε νόμιμη και αναγνωρισμένη θρησκεία. Συνεπώς, η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου επ’ ουδενί λόγο δεν συνιστά πράξη φονταμενταλισμού. Αλλά η ευαισθησία της αριστεράς είναι επιλεκτική και εξαντλείται μόνο σε ό,τι αφορά την κυρίαρχη θρησκεία στην χώρα, τον χριστιανισμό.
Δεν είδαμε ποτέ την αριστερά να εκφράσει τον αποτροπιασμό της για τις πράξεις βίας που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο χρόνο σε όλο τον ισλαμικό κόσμο, με αφορμή την «Αραβική Ανοιξή». Πόσο «τυχαίο» είναι άραγε αυτό;
Ένας κανονικός διωγμός των χριστιανών έχει ξεκινήσει σε όσες χώρες, ισλαμικά κινήματα κατέλαβαν την εξουσία, κινήματα τα οποία υποστηρίχθηκαν από την αριστερά στο όνομα της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ποτέ δεν επικρίθηκαν όταν έκαψαν εκκλησίες, ξεκλήρισαν, σκότωσαν ή αποκεφάλισαν ολόκληρες χριστιανικές οικογένειες.
Αυτή η κατάσταση επικρατεί σήμερα στην Αίγυπτο, στην Συρία, στη Νηγηρία και ό,που αλλού υπάρχουν μεγάλες χριστιανικές κοινότητες.
Η αριστερά δεν μίλησε ποτέ για τίποτα απ όλα αυτά τα φρικιαστικά που έχουμε παρακολουθήσει όλοι διαδικτυακώς.
Όλη η ευαισθησία της αριστεράς για την ελευθερία του λόγου, εξαντλείται υποκριτικά σε ό,τι την συμφέρει. Αν στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου ανεβεί στο διαδίκτυο μια σελίδα που αμφισβητεί το «Ολοκάυτωμα» ας πούμε, τότε σίγουρα η αριστερά θα απαιτήσει να κατέβει η φασιστική σελίδα των δολοφόνων νεοναζί κ.λ.π. Εκεί, για την αριστερά δεν πρέπει να υπάρχει ελευθερία του λόγου!!!
Για να μην έχουμε αυταπάτες, λοιπόν, είναι καιρός να πούμε την αλήθεια.
Ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Εννοώντας απόλυτη ελευθερία. Η ελευθερία του λόγου είναι σχετική και καθορίζεται κάθε φορά από το υπάρχον καθεστώς.
Το καθεστώς που κυβερνά είναι αυτό που ορίζει τα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου. Το σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει την σύλληψη οποιουδήποτε θίγει τα θρησκευτικά πιστεύω των Ελλήνων, αλλά και όλων των αναγνωρισμένων θρησκειών. Αντιθέτως, το σύνταγμα της Ελλάδος δεν προβλέπει συναθροίσεις αλλοδαπών, ούτε σωματεία λαθρομεταναστών και φυσικά δεν προβλέπει δημόσιες προσευχές ή παρελάσεις ταγμάτων μουτζαχεντίν…
Η αριστερά το γνωρίζει βεβαίως αυτό πολύ καλά. Αλλά γνωρίζει και το εξής: το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει υποκατασταθεί από διεθνείς συνθήκες και αποφάσεις οργανισμών, όπου η Ελλάδα μετέχει -όπως και πολλά άλλα κράτη- για να μην απομονωθεί διεθνώς.
Σήμερα οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν απολέσει την εξουσία. Η εξουσία έχει περάσει στα χέρια διαφόρων διεθνών οργανισμών και κέντρων (και παράκεντρων ΜΚΟ). Η αριστερά το γνωρίζει αυτό και το εκμεταλλεύεται. Γίνεται συνειδητά όργανο κάποιων υπερεθνικών κέντρων, που με διάφορα παλιόχαρτα τύπου Ελσίνκι κ.λ.π. κυβερνούν επιβάλλοντας στα έθνη νόμους και συμπεριφορές αντίθετες από τα συντάγματά τους.
Η αριστερά είναι εν δυνάμει η πέμπτη φάλαγγα για το έθνος και είναι επικίνδυνη για την κοινωνική ειρήνη. Και για όσους βιαστούν να κρίνουν τα όσα καταθέτουμε, τονίζουμε πως η ευχή μας είναι να διαψευστούμε…
Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς
press-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου