Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

“Φρούριο” η Αθήνα για την επίσκεψη της Μέρκελ


Η Αθήνα θα μετατραπεί σε φρούριο από την άφιξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου μέχρι την αναχώρησής της με περίπου 7.000 αστυνομικούς να στήνουν οδοφράγματα και να δημιουργούν ένα απροσπέλαστο τείχος. Τα μέτρα θα είναι πρωτοφανή και θα συγκρίνονται μόνο με εκείνα που ελήφθησαν το 1999 κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του στην Αθήνα. Βέβαια, τότε είχαν γίνει πολλά επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, κάτι που μάλλον δε θα αποφευχθεί και την Τρίτη. Τα συνδικάτα έχουν οργανώσει συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, και όλοι φοβούνται ότι εξαιτίας του φορτισμένου
κλίματος μπορεί να δούμε και πάλι τα γνωστά πεδία μαχών.
Το σχέδιο της Αστυνομίας περιλαμβάνει ουσιαστικά δύο τμήματα. Το πρώτο είναι η φύλαξη όλης της διαδρομής από το αεροδρόμιο μέχρι το Χίλτον όπου θα καταλύσει η γερμανική αποστολή, μέσω της Αττικής οδού. Και το δεύτερο κατά τη διάρκεια της πομπής των αυτοκινήτων αλλά και όταν η κ. Μέρκελ θα πάει στο Μαξίμου για συνομιλίες με τον Αντ. Σαμαρά, δεν θα… κουνιέται φύλλο στο κέντρο της Αθήνας καθώς θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Επίσης, θα στηθούν οδοφράγματα πέριξ της Βουλής και του Μαξίμου ενώ θα είναι σε ετοιμότητα οι υδροφόρες για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές. Αστυνομικοί θα περιφρουρήσουν τη Γερμανική πρεσβεία και το Ινστιτούτο Γκαίτε και δε θα επιτρέψουν την πορεία που θέλει να φτάσει μέχρι εκεί. Οι προληπτικοί έλεγχοι και προσαγωγές από τις ομάδες ΔΙΑΣ και Ζ, θα είναι φυσικά στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης.
Ουσιαστικά, δε θα επιτραπεί η προσέγγιση της περιοχής από το Σύνταγμα μέχρι το Χίλτον για όσο διάστημα η κ. Μέρκελ θα συνομιλεί με τον πρωθυπουργό.
Γερμανική… πειθαρχία ή αλλιώς…. σιδηρούν παραπέτασμα στην Αθήνα για τα μάτια της Αγκελας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου