Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Δεν ψηφίζουμε, αλλά στηρίζουμε

ΔΗΜΑΡ: Δεν ψηφίζουμε, αλλά στηρίζουμεΣε δυνατό πόκερ  μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων εξελίσσεται η συζήτηση/αντιπαράθεση για  το πακέτο μέτρων, το οποίο θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή τηντην επόμενη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου υπό μορφή ν/σ με ένα και μόνο άρθρο. Στον εκβιασμό Σαμαρά "το ψηφίζετε ή με ρίχνεται", ο Κουβέλης απαντά ότι  θα ψηφίσει "παρών" - αφήνοντας τον πρωθυπουργό να  ρισκάρει  με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Πάντως η ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση, αν και εμπράκτως θέτει
σε κινδυνο την επιβίωση της.
«Εμείς δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση. Θέλουμε απλώς να έρθει το πακέτο σε δύο ξεχωριστά άρθρα», δήλωσε  ο βουλευτής της  ΔΗΜΑΡ Δημ. Χατζησωκράτης, διευκρινίζοντας ότι ετσι θα υπάρχει δυνατότητα  υπερψηφισθεί το πακέτο περικοπών και να  δοθεί αρνητική ψήφος για τα εργασιακά.
Διάθεση στήριξης της κυβέρνησης διεφάνη και κατά τη συνεδρίαση της   εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που έγινε αργά το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα σχεδόν τα μέλη της  επιτροπής  συμφώνησαν ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνησ, ελλείψει άλλης ρεαλιστικής λύσης  προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα και να εξασφαλισθεί η  εκταμίευση της δόσης.
Στελέχη της ΔΗΜΑΡ επικοινωνούν με το κυβερνητικό επιτελείο τις τελευταίες ώρες, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει και να αποφευχθεί κυβερνητική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου