Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σε διαρκή επιφυλακή ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό για το μεταναστευτικό Συνάντηση αρμόδιων υπουργών για την κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο

Σε διαρκή επιφυλακή ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό για το μεταναστευτικόΣυνάντηση δυόμισι ωρών είχαν αργά το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και Δημήτριος Μπαντιάς, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο υπουργοί συμφώνησαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού
που περιπολούν στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου να συνεχίσουν να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η διακλαδική συνεργασία.

Κατά τη συνάντηση εκτιμήθηκε πως σε περίπτωση που κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση στη Συρία λόγω της εμφύλιας σύρραξης θα ενισχυθεί κι άλλο το κύμα μεταναστών από την Τουρκία προς τη χώρα μας.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι δυο υπουργοί και οι Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου ενημερώθηκαν από τους αξιωματικούς που το στελεχώνουν, για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή το ανατολικό Αιγαίο, σχετικά με την διακίνηση λαθρομεταναστών και τις περιπολίες του Λιμενικού και της Φρόντεξ στη περιοχή.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου