Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «Παίζουν με τη φωτιά»

Την ευθεία κατηγορία ότι «παίζει με τη φωτιά» απηύθυνε χθες ο Ευάγγ. Βενιζέλος προς τον «σκληρό πυρήνα» όσων διοικούν την Ευρωζώνη καταγγέλλοντας παράλληλα την τρόικα για σκόπιμες καθυστερήσεις και επισείοντας τους κινδύνους που ελοχεύουν όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά συνολικότερα για την Ευρώπη.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «ο σκληρός πυρήνας κρατών και άλλων παραγόντων που διοικεί την Ευρωζώνη, παίζει δυστυχώς με τη φωτιά, με τη φωτιά και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη συνολικά», εκτίμησε ότι η
καθυστέρηση εκ μέρους της τροϊκας είναι «προφανώς σκόπιμη» που δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη. «Πρέπει οι συζητήσεις να κλείσουν, όχι όμως όπως όπως και όσο όσο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή να παρουσιάσει πολιτικά το πραγματικό, εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας.
Στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να υπάρχει μια ενιαία εθνική γραμμή, αλλά θέλουμε να αποδώσει», τόνισε και επανέλαβε πως για να γίνει αυτό το πακέτο των μέτρων που θα φτάσει στη Βουλή πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο, και να συνοδεύεται από ουσιαστικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα άμεσης εφαρμογής. Απέκρουσε κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά. «Το σημείο στο οποίο φθάσαμε στα εργασιακά τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το ακραίο σημείο.
Άλλες παρεμβάσεις στα εργατικά δικαιώματα δε βοηθούν ούτε την παραγωγή, ούτε την ανταγωνιστικότητα, ούτε την απασχόληση», είπε και χαρακτήρισε λάθος την «εμμονή» στο ζήτημα αυτό. Δημοσίως απέφυγε να πει τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ αν τα εργασιακά ενταχθούν στο δημοσιονομικό πακέτο και περιορίστηκε να αναφέρει «το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει και πάλι με απολύτως υπεύθυνο τρόπο. Ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου