Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επαφές Βενιζέλου με «εθνοσωτήρες»



Η κατάσταση με τους «εθνοσωτήρες» με τα 600 δισ. δολάρια, οι οποίοι σε μια καφετέρια στα Πατήσια (όπου παραβρεθήκαμε στα μέσα Σεπτεμβρίου για ρεπορτάζ) αρχαιολάτρη και δωδεκαθεϊστή επιχειρηματία αποφάσισαν να αγοράσουν το δημόσιο χρέος της χώρας, έχει αρχίσει και ξεφεύγει επικίνδυνα. Υπό την ανοχή της Εισαγγελίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, που παρακολουθούν αμέτοχες το παραλήρημα των μελών της END (End National Debt), ο υψηλός καθοδηγητής της, Πατρινός Αρτέμης Σώρρας, σε συνέντευξή του στον ομογενειακό σταθμό Ελλάς FM και στην εκπομπή «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ενέπλεξε στη... σωτηρία της χώρας ακόμα και το όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου
Βενιζέλου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ακατάσχετη προπαγάνδα περί «εξαγοράς του δημόσιου χρέους» έως τώρα έχουν αναμειχθεί τα ονόματα του γιατρού Μανόλη Λαμπράκη, του καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη (διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διαμένει τα τελευταία 40 χρόνια στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέριλαντ) και του επιχειρηματία Αρτέμη Σώρρα.

«Υπάρχει μια αποστολή απελευθερωτικού αγώνα» είπε σε κατάσταση παραληρήματος και με αγοραία φρασεολογία ο κ. Σώρρας. «Ο Καρυώτης (σ.σ.: υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, που συμμετείχε στην END και αποχώρησε), επειδή είναι προσωπικός φίλος του Βενιζέλου και ο Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών, ήρθε λοιπόν στην Αμερική ο Βενιζέλος κι έκατσε στην Αμερική μαζί με τον Λαμπράκη, τόσο παλιοί είμαστε εμείς και με όλους τους μηχανισμούς που μιλάμε... κι ήρθε στο ίδιο τραπέζι κι έκατσε, ο Βενιζέλος, ο Καρυώτης κι ο Λαμπράκης, και παρεδόθη μια επιστολή την οποία ο Λαμπράκης θα σας τη δείξει». Στην ίδια συνέντευξη παρενέβη ο γιατρός της ομογένειας Μανόλης Λαμπράκης και είπε, μεταξύ άλλων: «Εγώ δεν ήμουνα παρών, ήταν ο Ζαννιάς, ο Βενιζέλος κι ο Καρυώτης, ο Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εννοώ».

Στην ερώτηση της παρουσιάστριας της εκπομπής «πόσα χρήματα ζήτησε ο Καρυώτης για να παραμείνει στην οργάνωση και να μη φύγει», ο Σώρρας απάντησε: «10.000.000 δολάρια». Οπως γίνεται αντιληπτό, το κακόγουστο σίριαλ έχει αρχίσει και γίνεται επικίνδυνο θρίλερ, αφού εκτός του ονόματος του Ευάγγελου Βενιζέλου οι «εθνοσωτήρες» εμπλέκουν και το όνομα του πρόεδρου της Εθνικής Τράπεζας Γιώργου Ζαννιά.

Η υπόθεση λαμβάνει και κωμικοτραγικές διαστάσεις, αφού σε συνέντευξή του στις 15 Σεπτεμβρίου ο γιατρός Μανόλης Λαμπράκης είχε ισχυριστεί ότι ο Σώρρας έχει κάνει συμβόλαιο με τους... εξωγήινους, παράγοντας πατέντες καυσίμων για διαστημόπλοια (τα οποία γνώριζαν μόνον οι αρχαίοι Ελληνες), τα οποία πουλάει στους Αμερικανούς.

«12 και 1 λεπτό 16 Ιουνίου, στην Καλιφόρνια προσγειώθηκε το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Διαστημόπλοιο που ήταν στο Διάστημα 17 μήνες, χωρίς πιλότο, χωρίς ανθρώπους μέσα, υποτίθεται. Και διερωτάται κάποιος: με τι καύσιμα; Σας αφήνω λίγο να σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει η τεχνολογία που δεν θα ήθελε κάποιος που π.χ. πουλάει πετρέλαιο να γίνει γνωστή».


Στέφανος Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου