Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ξεσηκώθηκε το Ηράκλειο


Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθούνται από την κυβέρνηση.

Στο ραντεβού της απεργίας το παρόν δίνουν χιλιάδες πολίτες στη μεγαλύτερη ίσως κινητοποίηση των τελευταίων δέκα χρόνων, σύμφωνα με το prismanews.gr.

Στη συγκέντρωση δίνουν το παρόν, από εργαζόμενους όλων των κλάδων και των τάξεων και
συνταξιούχους μέχρι αγρότες και μαθητές.

Στην πλατεία Κορνάρου έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά του ο κλάδος των ψυκτικών που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, ενώ η οδός Αβέρωφ έχει μπλοκάρει από τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων.

Στη λεωφόρο Δικαιοσύνης καταφτάνουν λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που ξεκίνησαν από λιμάνι. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης συμμετέχει σε απεργιακή κινητοποίηση από το 1980.

«Η απεργία αυτή είναι μόνο η αρχή» ανέφερε στο prismanews.gr ο πρόεδρος Καλλέργος Βουλγαράκης σημειώνοντας ότι το ΚΤΕΛ θα δίνει το παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας.

Εντυπωσιακή είναι και η πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα διέσχισε την λεωφόρο Δικαιοσύνης - Καλοκαιρινού - Αγίου Μηνά ενώ κατευθύνθηκε προς τα Λιοντάρια μέσω της 1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου