Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: «Η μεγάλη στροφή μετά τη λιτότητα»



«Η επόμενη δόση είναι κρίσιμη γιατί θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα κατορθώνει να σταθεί όρθια και απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, η δραχμοφοβία». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες το βράδυ στο συνέδριο της «International Herald Tribune». Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, παρά την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις, ότι η Ελλάδα σύντομα θα πάρει την επόμενη
δόση, που της είναι απαραίτητη για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, για να καλύψει τις οφειλές της προς τον ιδιωτικό τομέα, για να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία, που σήμερα ζητάει σαν γη έρημη τη βροχή αυτής της ρευστότητας.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «παρά τα νέα μέτρα λιτότητας -που θα είναι τα τελευταία-, η ελληνική οικονομία τον επόμενο χρόνο μπορεί να κάνει τη μεγάλη στροφή. Από τη βαθιά ύφεση, στο τέλος της και στην αρχή της ανάκαμψης. Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να το επιτύχουμε αυτό».

Ο πρωθυπουργός, τέλος, επιχείρησε να δείξει και πότε θα υπάρξει φως στο τούνελ, με την αναφορά του ότι «μέσα σε έναν χρόνο από τώρα η Ελλάδα δεν θα είναι μια “σύγχρονη τραγωδία”, όπως την παρουσίαζαν σχεδόν όλοι μέχρι πρόσφατα, αλλά θα είναι μια θεαματική περίπτωση επιτυχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου