Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σατανικό σχέδιο Σόιμπλε με νέα μέτρα για κάθε παρέκκλιση



Τα πάντα είναι καλώς καμωμένα αν είναι... γερμανικώς καμωμένα! Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα -κατ’ επέκταση και η διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη- στο μυαλό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η δική του αλήθεια είναι η απόλυτη αλήθεια και πέραν τούτου ουδέν. Αυτό ισχύει βέβαια και στην περίπτωση της έγκρισης της περίφημης πια δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, η οποία για να καταβληθεί, παρά τη συμφωνία Αθήνας - τρόικας, θα πρέπει να ξεπεραστεί ακόμη ένα αγκάθι.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και βέβαια και η γερμανική κυβέρνηση επιμένουν στην αυστηρή εποπτεία εκτέλεσης του ελληνικού Προϋπολογισμού από την πλευρά των δανειστών μας. Με ποιον
τρόπο; Μα με τον... καλύτερο δυνατό: την περαιτέρω εκχώρηση δημοσιονομικής κυριαρχίας στην τρόικα και ταυτόχρονα με τη θεσμοθέτηση αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης στις αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους - ανεξάρτητα από τις αιτίες που τις «γέννησαν». Με λίγα λόγια, θα επιβάλλονται αυτόματα νέα μέτρα για κάθε παρέκκλιση από το Μνημόνιο.

Είναι ξεκάθαρο πια, ότι απροκάλυπτα ο Σόιμπλε και το υπουργείο του επεξεργάζονται ακριβές σχέδιο, μέρος μόνον του οποίου είναι η δημιουργία ειδικού λογαριασμού όπου θα κατατίθεται η δανειακή βοήθεια, με στόχο όμως την αποκλειστική εξυπηρέτηση του χρέους κι όχι τη -διαφημιζόμενη- κάλυψη των όποιων νέων ελλειμμάτων δημιουργεί «η λάθος συνταγή» που χορηγήθηκε στην Αθήνα.

Βασικός στόχος του σατανικού στη σύλληψή του σχεδίου θα είναι βέβαια η διασφάλιση της Γερμανίας, του υπέρμαχου δηλαδή της «σωτηρίας» του κοινού νομίσματος, όσο και των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης που κόπτονται για το καλό μας, από το ενδεχόμενο να δώσουν στο μέλλον επιπλέον χρηματοδότηση στο μεγαλύτερο πειραματόζωο της ευρωπαρέας. Στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου