Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΑΒΑΛΑ Πολλαπλές προσπάθειες τρομοκράτησης μαθητών

Στην Εισαγγελία Κατερίνης καλούνται να παρουσιαστούν μαθητές εκπρόσωποι 15μελών προκειμένου να «λογοδοτήσουν» για τις καταλήψεις των σχολείων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές από τουλάχιστον 3 σχολεία έχουν πάρει στα χέρια τους τις κλητεύσεις με τις οποίες καλούνται «για συστάσεις για ειρηνική επίλυση διαφοράς».
Τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πιερίας. Σημειώνει μεταξύ άλλων: «H νέα τρομοκρατική επιχείρηση, εξελίσσεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αφού τα σχολεία έχουν πολλαπλάσια προβλήματα λειτουργικών αναγκών.
Στόχος είναι να ενοχοποιήσουν τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, έτσι ώστε με "σκυμμένο" το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες, να αποδέχονται την απαράδεκτη
κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και με δεδομένο ότι η σχολική χρονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη θα είναι ακόμη χειρότερη.
Οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις μας κάνουμε το χρέος μας απέναντι στη ζωή και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Απαιτείται καλύτερη οργάνωση και μαχητικοποίηση του κινήματος, με ζωντανές μαθητικές κοινότητες που δε θα επιτρέπουν την παραπέρα υποβάθμιση της μόρφωσης και οτιδήποτε θίγει τη ζωή και την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, οι μαθητές συντονίζουμε και οργανώνουμε τον αγώνα που έχουμε ανάγκη, έναν αγώνα που θα έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη μόρφωσή μας, έναν αγώνα με αντοχή και διάρκεια, στο πλάι του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ».
Τη στάση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, που την Τρίτη 9 Οκτώβρη, πήγε στο 2ο ΓΕΛ προκειμένου να «σπάσει» την κατάληψη των μαθητών, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας. Μάλιστα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον ίδιο το διευθυντή, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι τον συκοφαντούν, δέχτηκε όμως ότι ο ίδιος αφαίρεσε την αλυσίδα που είχαν βάλει οι μαθητές στην εξώπορτα του σχολείου.
Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ εδώ και μέρες ζητούσαν από τη Διεύθυνση να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Η συνέλευση μετατίθονταν συνεχώς από Δευτέρα σε Τετάρτη και από Τετάρτη σε Δευτέρα. Ετσι οι μαθητές, την Τρίτη, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου προκειμένου επιτέλους να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση. Αυτή η απόφαση των μαθητών ενόχλησε τη Διεύθυνση του σχολείου, η οποία κινητοποίησε το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Αστυνομία προκειμένου να σπάσει την κατάληψη.
Οι μαθητές σταμάτησαν την κατάληψη το μεσημέρι της ίδιας μέρας και την επομένη πραγματοποίησαν εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τις Διευθύνσεις για τις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών και για τα τηλεφωνήματα που έγιναν σε γονείς ότι τα παιδιά τους πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην ανακοίνωσή του εκτιμά ότι δεν πρόκειται για «μεμονωμένο» γεγονός, αλλά «...πρόκειται για περιστατικό εναρμονισμένο στο δόγμα "νόμος και τάξη" της τρικομματικής κυβέρνησης, ώστε να μην "κουνιέται" φύλλο. Είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν διά πυρός και σιδήρου την οργή και την αγανάκτηση που δημιουργεί η πολιτική τους, πόσο μάλλον όταν αυτή εκφράζεται με οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών πρέπει να πέσει στο κενό!
Η υπεράσπιση του δικαιώματος των μαθητών για συλλογικές αποφάσεις και αγωνιστική διεκδίκηση πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε τίμιου εκπαιδευτικού που εκπληρώνει τον πραγματικό ρόλο του παιδαγωγού, κόντρα στις επιταγές κυβέρνησης και ΕΕ που θέλουν το δάσκαλο και τον καθηγητή με σκυμμένο το κεφάλι, να ανέχεται και γιατί όχι να προωθεί το σχολείο της αγοράς, των χορηγών, της επιχειρηματικής λειτουργίας, της αξιολόγησης και των ταξικών φραγμών»...
«Με τρομοκρατία και βία δεν γίνεται Παιδεία», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου