Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ρωσία: Νέες συλλήψεις μελών της αντιπολίτευσης

Ρωσία: Νέες συλλήψεις μελών της αντιπολίτευσης Αρκετοί Ρώσοι αντιπολιτευόμενοι, μεταξύ των οποίων ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ και ο Αλεξέι Ναβάλνι, συνελήφθησαν σήμερα στη Μόσχα κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιούσαν σε υποστήριξη των αντιπολιτευόμενων που κρατούνται με την κατηγορία της «προετοιμασίας μαζικών ταραχών», έγινε γνωστό μέσω Twitter.
"Περπατούσα στο πεζοδρόμιο και με συνέλαβαν χωρίς καμία εξήγηση. Βρίσκομαι σε λεωφορείο» της αστυνομίας, έγραψε στο Twitter ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ, στον οποίο απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για «προετοιμασία μαζικών ταραχών» στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που πραγματοποιούν
οι ρωσικές αρχές. Ο ίδιος δήλωσε χθες ότι οι κατηγορίες αυτές είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες.
Επίσης η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Άνα Βεντούτα, έγραψε στο Twitter ότι ο Αλεξέι συνελήφθη.
Ο ηγέτης του κινήματος Αλληλεγγύη Ίλια Γιασίν έγραψε και αυτός στον λογαριασμό του ότι τον συνέλαβαν και τον έβαλαν σε όχημα της αστυνομίας, στο οποίο βρισκόταν επίσης ο Ναβάλνι. Ο Γιασίν δημοσιοποίησε επίσης μια φωτογραφία του Ναβάλνι και δήλωσε ότι τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.
Οι αντιπολιτευόμενοι μετείχαν σε διαδήλωση στην ρωσική πρωτεύουσα, η οποία δεν είχε την άδεια των αρχών, που γινόταν σε υποστήριξη των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης που κρατούνται. Σύνθημα της διαδήλωσης ήταν «Είμαστε κατά της καταστολής και των βασανιστηρίων».
Η κινητοποίηση αυτή αφορούσε κυρίως τον Λέονιντ Ραζβοζάγεφ, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες και φυλακίστηκε για «προετοιμασία με στόχο τη διοργάνωση μαζικών ταραχών». Αυτός είχε δηλώσει ότι απήχθη στην Ουκρανία, όπου είχε διαφύγει για να ζητήσει πολιτικό άσυλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου