Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΕΞ: Ψεύδη τα περί θανάτου Σκοπιανού από ξυλοδαρμό

Διέψευσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας αναφορές των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ ότι άτομο που αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μακεδόνας» στη Θεσσαλονίκη, πέθανε μετά από ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγής και με αφορμή δηλώσεις του Σκοπιανού κυβερνητικού εκπροσώπου για το ζήτημα, κάλεσε τη γείτονα να μην αφήνει περιθώρια τεχνητή όξυνση.
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δελαβέκουρας είπε πως κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. «Είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας», πρόσθεσε και συνέχισε: «Καλούμε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να είναι πολύ πιο προσεκτική και να μην αφήνει περιθώρια για να καλλιεργείται η τεχνητή όξυνση και ο εθνικισμός».
«Είμαστε αηδιασμένοι από όσα ακούσαμε από πληροφορίες που παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ κατά
τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών», είχε δηλώσει ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ. Απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε όλους στην ΠΓΔΜ να προσεγγίσουν με υπευθυνότητα τις πληροφορίες και το όλο θέμα, επειδή είναι ευαίσθητο και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση θα αντιδράσει «τη στιγμή που θα υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση και επίσημη στάση για όλες αυτές τις πληροφορίες».
Μετά και την κατηγορηματική διάψευση του περιστατικού από την ελληνική πλευρά, ΜΜΕ των Σκοπίων μετέδωσαν ότι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σημειώνουν ότι δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για την ύπαρξη τέτοιου συμβάντος.
Η πληροφορία κυκλοφόρησε στα Σκόπια χθες το βράδυ και μεταδόθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ με δραματικές αναφορές (ακόμη και από το κρατικό κανάλι), χωρίς προηγουμένως να υπάρξει διασταύρωση της.
Τα μέσα ενημέρωσης βασίστηκαν σε ανάρτηση που έκανε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο εξάδελφος του υποτιθέμενου θύματος και την «πληροφορία» αυτή «επιβεβαίωσε» εκπρόσωπος περιθωριακής εθνικιστιτικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ.
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε τα μέσα μετέδωσαν πως κατά πάσα πιθανότητα η πληροφορία περί νεκρού στη Θεσσαλονίκη είναι «ψευδής».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου