Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"Απαγορευση των συγκεντρωσεων στους μουσουλμανους μεταναστες"

Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες της ακραίας βιαιότητας του μουσουλμανικού κόσμου απέναντι σε μια ταινία που προσβάλει τον Μωάμεθ. Οι αντιδράσεις αυτές σε πολλές πρωτεύουσες χωρών της Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής ξεκινούν από απλές διαμαρτυρίες και καταλήγουν σε καταστροφές βανδαλισμούς επικηρύξεις σε βάρος ανθρώπων και ανθρωποκτονίες. Στόχος πάντα η κακιά δύση που φταίει για όλα ΗΠΑ-Ισραήλ-Ευρώπη, λες και ο δυτικός κόσμος συνωμότησε για να προσβάλει το Μωάμεθ.

Ανέκαθεν υποστήριζα ότι το Ισλάμ λόγω του άκρατου φονταμεταλισμού και φανατισμού είναι αδύνατον να αποτελέσει ποτέ μέρος του δυτικού πολιτισμού, καθώς οι αξίες της Ευρώπης και της Δύσης ως προς τον άνθρωπο, τη γυναίκα και την ελευθερία βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες αυτών των πληθυσμών που παρακολουθούμε καθημερινά στις ειδήσεις. Ποτέ δε θα μπορέσει η Δύση να εντάξει αυτούς τους λαούς, οι οποίοι επιθετικά, επεκτατικά και ληστρικά εισβάλλουν στην Ευρώπη, εκμεταλλεύονται τις ανθρωπιστικές αξίες του πολιτισμού μας και χωρίς να έχουν καμία διάθεση να σεβαστούν αυτές τις αξίες προσπαθούν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο ζωής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζονται στο όνομα του δικαιώματος του συνέρχεσθαι να μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες τους στην Ευρώπη στα πλαίσια ενός ακήρυχτου ιερού πολέμου.

Να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ γελοία οποιαδήποτε έκφραση τέχνης δε σέβεται τις θρησκευτικές ευαισθησίες του κάθε ανθρώπου, όμως αυτό απέχει παρασάγγας από το να επιτρέψουμε τις βίαιες αντιδράσεις.

 Το Σύνταγμα μας στο άρθρο 11 ρητώς αναφέρεται σε δικαίωμα συνέρχεσθαι μόνο για τους Έλληνες πολίτες (Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται…), συνεπώς τυχόν απαγόρευση των συγκεντρώσεων στους μουσουλμάνους αλλοδαπούς συνάδει απόλυτα με τις συνταγματικές επιταγές, η δε ΕΣΔΑ δίνει τη δυνατότητα (αρ. 11 και 16) να περιορίζεται το δικαίωμα συνέρχεσθαι σε αλλοδαπούς και σε περιπτώσεις κινδύνου για την εθνική ασφάλεια και δημόσια τάξη.

 Θα πρέπει λοιπόν με ξεκάθαρο τρόπο η ελληνική πολιτεία να απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση σε όλους τους μουσουλμάνους αλλοδαπούς – μετανάστες, κατά την άποψη μου συνολικά, αλλά έστω τουλάχιστον για όσο διάστημα υπάρχει αυτή η έκρυθμη κατάσταση και να ζητήσει την ποινική δίωξη όσων προβαίνουν σε αυτές και των οργανώσεων που κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας στις διαμαρτυρίες την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μήνυμα είναι σαφές: Η Ευρώπη δε θα ισλαμοποιηθεί.

Θάνος Πλεύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου