Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρούτσης: «Δεν θα αλλάξει τίποτα για το 85% των μισθωτών»

Βρούτσης: «Δεν θα αλλάξει τίποτα για το 85% των μισθωτών»
«Δεν μας διέψευσε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο διεξήχθη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τις εξελίξεις στα εργασιακά.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βελτιώσει πολλές από τις θέσεις του αρχικού κειμένου για την εξασφάλιση της δόσης και διευκρίνισε πως το υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε έναν κύκλο διαβούλευσης, κάνοντας θετικά και μη αμφισβητούμενα από κανέναν βήματα. «Πλέον, μένει να δούμε αν υπάρχει κάτι θετικό ακόμη από τον κ. Τσακλόγου στο Euro-working group»,
προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις θετικές εξελίξεις που επιτεύχθηκαν στα εργασιακά, κατά την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν θα υπάρχει απολύτως καμιά αλλαγή για πάνω από το 85% των μισθωτών. Μόνο εργαζόμενοι με μεγάλα εισοδήματα θα υποστούν μειώσεις και αυτό πάνω από τα 16 χρόνια».
Επιπλέον, τόνισε ότι:
- Δεν θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός.
- Διασώσαμε τις τριετίες.
- Προασπίσαμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, παρά τον νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού.
- Διασφαλίσαμε το ποσό απόλυσης κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο και ιδιαίτερα αυτών με μικρά και μεσαία εισοδήματα.
- Αποφύγαμε διευθέτηση χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση και αυτό είναι σημαντικό κέρδος. Ως εκ τούτου, δεν θα είναι δυνατό να γίνει με διευθυντικό δικαίωμα, παρά αλλά μόνο με επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις.
- Καταργήσαμε τις διαδικασίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που προσέθεταν γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις, αλλά διατηρήσαμε ό,τι αφορά την προστασία των δικαιωμάτων.
- Αυξήσαμε τον χρόνο προειδοποίησης απόλυσης, από τους τρεις στους τέσσερις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου