Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

70.545 ευρώ έκπτωση στη Γιάννα για το χαράτσι



Σε καταγγελίες για απαλλαγές ή μειωμένες χρεώσεις επιχειρήσεων για το τέλος ακινήτων (χαράτσι Βενιζέλου) προχώρησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος. Οι καταγγελίες είχαν προαναγγελθεί κατά την προχθεσινή κατάληξη του Κέντρου Πληροφορικής της ΔΕΗ στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία έληξε με τη σύλληψη συνδικαλιστών που αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τον Ιανουάριο του 2013. Ο κ. Φωτόπουλος επικεντρώθηκε σε ρύθμιση που περιλαμβάνεται στον νόμο 4047/2012, με την οποία οι χρεώσεις του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μειώνονται κατά 30% για κτίρια μη οικιακής
χρήσης επιφάνειας άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων και κατά 60% για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οπως είπε, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί εμπαιγμό και οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ επισήμανε ότι το τέλος ακινήτων κρίθηκε συνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας προτού ψηφιστούν οι εκπτώσεις για τις μεγάλες επιφάνειες. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ότι απηλλάγησαν από το τέλος ακινήτων τα καζίνα Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι (η διοίκηση του οποίου διέψευσε τον κ. Φωτόπουλο, υποστηρίζοντας ότι είναι ένοικος του κτιρίου στο Φάληρο), τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, ο εκδοτικός όμιλος Πήγασος, η ΙΚΕΑ στην περιοχή του αεροδρομίου και η εταιρία Μισελέν. Στο στόχαστρο του Ν. Φωτόπουλου βρέθηκε και η εταιρία ακινήτων Μπ. Βωβός, η οποία κατά τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ πλήρωσε μικρότερο ΕΕΤΗΔΕ για τέσσερα κτίρια στην Κηφισίας.

Στα παραδείγματα επιχειρήσεων που επωφελήθηκαν από τη ρύθμιση για τις εκπτώσεις περιλαμβάνονται κατά τον κ. Φωτόπουλο το εμπορικό κέντρο The Mall, το εμπορικό κέντρο River West, το Θεραπευτήριο Υγεία, το συγκρότημα Πόρτο Καρράς, η αλυσίδα καταστημάτων Media Markt, η Αττική Οδός, ο ΔΟΛ. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ότι η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου πλήρωσε 70.545 ευρώ χαμηλότερο τέλος ακινήτων για τη βίλα στο Παλαιό Ψυχικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου