Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αποκάλυψη: Ο Προβόπουλος μπλοκάρει την επιστροφή των 550 εκ. ευρώ των Τραπεζών

Η Τρόικα απαιτεί νέα χαράτσια για να καλυφθεί το ποσό

Μια αποκάλυψη που θα κάνει πάρα πολλούς να κοκκινίσουν από ντροπή αλλά και άλλους είτε να παραιτηθούν είτε να απολυθούν πάραυτα από την ακριβοπληρωμένη θέση τους, κάνει σήμερα το antinews. Πρόκειται για τη συνέχεια στο σήριαλ το οποίο αναδείξαμε από αυτό τον ιστοχώρο και αφορά την υποχρέωση των τραπεζών να αποδώσουν στο ελληνικό δημόσιο το 10% των προνομιούχων μετοχών των τραπεζών, που κατέχει από το 2008 σε αντάλλαγμα της εγγυοδοσίας των 28 δισ. Ευρώ και σύμφωνα με το νόμο Αλογοσκούφη 
Μόλις πρίν από λίγες ημέρες αναρωτηθήκαμε που πήγαν αυτά τα 550 εκατ. ευρώ, τα έδωσαν οι τράπεζες την ίδια ώρα που η μία συγχωνεύεται με την άλλη. Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα
προκειμένου να πάθουμε το σοκ που θα πάθετε και σεις.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Γ. Στουρνάρας με την τρόικα, υπήρξε νέα μεγάλη εμπλοκή που απειλεί να τινάξει στον αέρα τις συζητήσεις. Το νέο αίτημα που έθεσε ο Τόμσεν και η παρέα του αφορά ακριβώς αυτά τα 550 εκατ. των τραπεζών. Η τρόικα, λοιπόν, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να βρουν τα λεφτά εδώ και τώρα αλλά… όχι από τις τράπεζες. Και διαβάστε για να φρίξετε: Απαίτησαν από την κυβέρνηση είτε να βάλει χαράτσι σε όλους τους Έλληνες ώστε να καλυφθεί η νέα μαύρη τρύπα είτε να επιβληθεί φόρος σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους.
Δηλαδή να πληρώσει ο ελληνικός λαός το χρέος των τραπεζιτών στο ελληνικό κράτος, ένα χρέος με το οποίο θα μπορούσαν να καλυφθούν οι μειώσεις στις συντάξεις των αγροτών ή για δύο χρόνια οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες, ότι πρώτο το antinews είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος αρχικά είχε απεμπολήσει το δικαίωμα του κράτους επικαλούμενος το φόβο ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Λίγα 24ωρα μετά ο κ. Σταϊκούρας μας είχε στείλει επιστολή και είχε πάρει πίσω τις δηλώσεις του. Και προτού δημιουργηθεί μέγα θέμα στην κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον Γ. Στουρνάρα ο οποίος αμέσως υπέγραψε την απόφαση να δοθούν από τις τράπεζες τα λεφτά.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το έγγραφο πήγε στις ελληνικές τράπεζες και περιμέναμε με ανυπομονησία ν επιστραφούν τα 550 εκατ. στο ταμείο, δηλαδή στους Έλληνες πολίτες.
Ξαφνικά ο Γ. Στουρνάρας έμεινε άναυδος όταν η τρόικα ήγειρε ένα θέμα για την οποία δε θα έπρεπε να την ενδιαφέρει. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: Η κυβέρνηση σύμφωνα με το νόμο έδινε εντολή στις τράπεζες να πληρώσουν και αυτές έπρεπε να το κάνουν. Έτσι, η συνάντηση της Τετάρτης οδηγήθηκε σε ναυάγιο ακριβώς για το λόγο αυτό.
Αυτά λέει το… φανερό ρεπορτάζ. Το antinews σας αποκαλύπτει τώρα τον πραγματικό υπεύθυνο της εμπλοκής με την τρόικα και της απαίτησής της η οποία μπορεί να φέρει νέα δεινά στους πολίτες. Δηλαδή, να κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες τα «κερατιάτικα» των τραπεζών, την ώρα που αυτές «παντρεύονται», «αρραβωνιάζονται» ή κάνουνε εξαγορές με τα λεφτά των άλλων. Διότι μην ξεχνάμε: Τα μέτρα που θα επιβληθούν στους πολίτες είναι για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις, εκ των οποίων τα 25 δις αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες, το θέμα των 550 εκατ. ευρώ πήγε «συστημένο» στην τρόικα από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Προβόπουλο. Ο κ. Προβόπουλος, λειτουργώντας ως εντολοδόχος των τραπεζιτών, ζήτησε από την τρόικα να εγείρει θέμα το οποίο όμως να κλείνει με νέους φόρους κι όχι με την υποχρέωση των τραπεζών να δώσουν τα 550 εκατ. Εξ αρχής ο ακριβοπληρωμένος κύριος διοικητής είχε διαφωνήσει με την επιστροφή των χρημάτων λέγοντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την ανακαφαλαιοποίηση κι ότι θα επιβαρυνθούν οι τράπεζες. Κλάμα λοιπόν για τις τράπεζες αλλά κανένας οίκτος για τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν νέα χαράτσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση πνέουν μένεα κατά του κ. Προβόπουλου για το θέμα αυτό, το οποίο έρχεται σε συνέχεια κι άλλων ατοπημάτων του. Λέγεται μάλιστα ότι ο επικεφαλής της ΤτΕ που μόνο μετά από πιέσεις αποδέχθηκε μείωση του μισθού του, έχει εξασφαλίσει για τους εργαζόμενους στην Κεντρική τράπεζα ψαλίδι στους μισθούς μόλις… 2% όταν σε άλλους κλάδους έχει γίνει πραγματική σφαγή.
Είναι φανερό πλέον ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις. Εκεί που η διαφορά είχε πέσει κάτω από το 1 δις ξαφνικά τίθεται θέμα νέων χαρατσιών για να καλυφθούν τα χρέη των τραπεζών.
Όμως, μπαίνει μείζον θέμα και για τον διοικητή της ΤτΕ, κ. Προβόπουλο, για τους χειρισμούς του οι οποίοι κινούνται σε πλήρη αντίθεση με τις εντολές που έχουν δώσει οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας.
Και λυπούμαστε εδώ στο antinews που ένα θέμα το οποίο αποκαλύψαμε, κινδυνεύει να γίνει ένας ακόμη βρόχος για τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου